Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chcete Firefly? Naprogramujte si jí!


ikona
imf
alien
 

Chtěli byste na plátnech znovu vidět Ripleyovou, ale je vám jasné, že už to nedopadne (dílem kvůli AvP, dílem kvůli zubu času, jenž trpělivě ohlodává Sigourney Weaver). Možná vám teď ale svitla nová naděje. Sega se totiž domluvila s 20th Century Fox na nové sérii vetřelčích her a dokonce se snaží přemluvit k účasti i herce z prvních čtyř dílů. Osloven byl zatím Lance Henriksen a právě Sigourney Weaver, přičemž studio jedná i s dalšími herci z vedlejších rolí. První titul by měl spatřit světlo světa v roce 2009 a počítá se jak s tradičním žánrem 3D střílečky, tak s prý celkem komplexním RPG. Tady je velmi pravděpodobné, že se autoři pokusí poodhalit kořeny vetřelčí rasy a hra bude sloužit jako prequel k prvnímu filmu. To by mohlo být velmi zajímavé a při správném uchopení i hodnotné. Podobnou službu udělala strýčku Lucasovi série Star Wars: Knights of the Old Republic. Můžeme jen doufat, že Sega svou práci neodflákne.

Na výlet do RPG žánru se chystá i Whedonův Firefly. Kultovní seriál tak bude vzkříšen alespoň virtuálně a vy se budete moci stát jeho součástí. Autoři se hodlají vydat cestou MMORPG, což je docela odvážné, protože tomuto segmentu kraluje World of Warcraft a pár dalších RPG her. Obávám se, že fandovská základna Firefly není tak veliká, aby něco podobného uživila, ale nesmíme házet flintu do žita předem, protože ještě zdaleka není jasné, kdo vlastně hru bude vyvíjet. Společnost Multiverse, která licenci od Foxů zakoupila, se totiž rozhodla vyhlásit konkurz, což znamená, že se o výrobu hry bude ucházet nějakých 150 vývojářských týmů, které pracují s vývojovým enginem od Multiverse (ten je k mání zdarma, takže pokud byste si chtěli Firefly naprogramovat sami, tak hurá do toho). Z uvedeného však vyplývá, že se titulu nedočkáme dřív než koncem příštího roku a to jsem ještě hodně velký optimista.

Je to na vás moc daleko? Jedinou další šancí, jak si dopřát trochu filmového sci-fi na vašem počítači je v prosinci vycházející Star Trek: Legacy, který by měl ve strategicko-akčním kabátku pokrýt všechny časové epochy filmových a televizních Star Treků. Nezní to špatně, co?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace