Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co chystáš, Marty?


ikona
imf
departedmartin scorsesesilence
 

Tykat režisérům si v článcích dovolí jen jejich největší fanoušci a vzhledem k našemu souměrnému hodnocení Letce v redakci bychom si mohli tyhle zdvořilosti odpustit. Martin Scorsese se však nevzdává a docela to vypadá, že se v budoucnu naše sympatie pokusí získat trochu důrazněji.

Bude to především díky snímku The Departed, který je remakem slavné hongkongské trilogie o gangsterech a policajtech a (to především) těch mezi - špiclech, kteří pracují pro jednu či druhou stranu a začíná jim z toho hrabat. Asijská předloha však byla až příliš dobrá, než aby jí remake dokázal nějak zašlapat do země, proto se při prvních zmínkách o podobné operaci bouřily davy. Pak ale přišel Scorsese, přitáhnul si sebou (znovu) DiCapria, přesunul děj do Bostonu a začalo to vypadat, že když už nic, dočkáme se šťavnaté variace. Herci (DiCaprio, Wahlberg, Damon, Nicholson) mluví o filmu v superlativech, takhle hvězdné obsazení už tu dlouho nebylo a léto 2006 by tak mohlo být velmi zajímavou ukázkou toho, jak správně remakovat. Nechme se překvapit.

Scorseseho myšlenky jsou však touhle dobou už úplně jinde. Zatímco se Departed rodí ve střižně, Marty dokončil dokument o Bobu Dylanovi. To by nebylo nic nového, Scorsese občas dokumenty točí, tenhle má ale skoro čtyři hodiny! Pro fanoušky Dylana jednoznačně povinnost. V současnosti Scorsese připravuje další dokument o stavbě letadel (a katedrál... je to trochu experimentální, oba stavební postupy se budou vzájemně prolínat), ale to zřejmě zajímá jen pár z vás, ti ostatní jsou nažhaveni na jeho další hollywoodský projekt.

Tím podle všeho bude vysněná adaptace japonské knihy od Shusaku Enda Silence, která pojednává o skupině portugalských misionářů, kteří se vydali do Japonska hlásat křesťanství. Problém je v tom, že tehdy byly veškeré cizí formy náboženství v Japonsku zakázany a je vám asi jasné, že postihy nepatřily mezi nejpříjemnější. Scorsese chtěl původně točit Silence už po Gangs of New York, ale nakonec neodolal a pustil se do Letce. Tohle bude jeho další výprava do historie, tentokrát už bez božského Lea. Uvidíme jak to dopadne.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace