Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zathura, 50 Cent i Derailed poníženi


ikona
Cival
50 centantonio banderasclive owendakota fanningdisneyharry potterjake gyllenhaaljennifer anistonjoaquin phoenixmartin campbellmike newellreese witherspoonsam mendestržbyzach braff
 

… kým jiným než Strašpytlíkem. Tenhle malý výtržník páchá v amerických pokladnách pořád pěknou neplechu a ještě se nestydí předvést na svém tažení nějaký ten husarský (lépe řečeno kuřecí) kousek. Jedním takovým byla i páteční dolarová sklizeň. Zatímco všechny ostatní filmy týden po premiéře přepočítávají ztráty (kupříkladu Jarhead spadl z 10.5 na 4.4 milionu), Disneyho hrdina k tržbám z minulého pátku suverénně připojil ještě dalších sedm set tisíc, což mu v součtu dopomohlo k více než jedenácti zlatkám za páteční večer a celkovým 32 milionům za celý víkend. Prstíky v tom měly sice zapletené i záludnosti amerického kalendáře (v pátek byl svátek :-), ale Strašpytlíkovo impozantní tažení daleko za stopadesátimilionovou metu to nijak nedevalvuje. Naopak již zmíněný Jarhead kolabuje rychleji, než bychom si my v Evropě byli ochotni připustit. Páté místo za 12 milionů vidinu stovky hodně oddaluje.

Zcela logicky se mezi stříbro a bramboru poskládaly tři čerstvé filmové dávky tohoto týdne. Ale s jakým odstupem za mocným Strašpytlem! Ani ne polovinu jeho momentálních víkendových tržeb si totiž nedokázala vymodlit ani Zathura, efektní želízko pro všechny vábily dětí s rodinami. Jenže ty evidentně preferují i průměrné trojrozměrné animáky, před nástupcem populárního Jumanji. Proto Zathura: Vesmírné dobrodružství zaplula do žebříčku jen se čtrnácti miliony, což s ohledem na mamutí počet kin věstí brzký a mohutný úpadek jejích zisků. Mnohem líp se profiluje třetí thriller Derailed, který sice kritici nenávidí a ekonomové podceňují, ale i tak se mu podařilo vyškrábat těsně pod hranici třinácti milionů. Jennifer Aniston a Clive Owen mají zřejmě lepší zvuk, než by si odpůrci Přátel a BMW-filmů dokázali představit. Prakticky stejný výsledek přitom zajistili dramatu Get Rich or Die Tryin` fanoušci rapujícího zlého muže 50 Centa. Až čtvrté místo na něj vyzbylo jen kvůli brzké premiéře už uprostřed týdne - tedy ve středu - za níž si v kombinaci se čtvrtkem vyzpíval šest milionů. Tristní reakce diváků i recenzentů mu nicméně sebraly energii už po pár hodinách v kinech… a na rozdíl od 8 Mile odsoudily k zapomnění.

Druhou polovinu TOP desítky pochopitelně tvoří staré známé podzimní trvalky, seřazené od Saw 2 přes Zorra a stále dýchající romantiku Prime až po Dreamera Dakoty Fanning. Až na desátém místě proto startovala Keiřina Pýcha a předsudek, při strohém součtu dvou stovek kin (a dvoumilionovém obratu) se však není nad čím podivovat, natož hrozit. Hrozit se ovšem můžou všechny hity dneška, protože už za pět dnů rozbombarduje kina čtvrtý Harry Potter, pro nějž bude dozajista rezervovány víc než čtyři tisícovky severoamerických kinosálů. Pod 70 milionů se při euforických recenzích jít nesmí… jinak se Bradavice zahalí do černých barev. A Johnny Cash, který se přivalí v neméně blahořečené biografii Walk the Line, bude muset ze svých strun vyloudit nějakou hodně pochmurnou country baladu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace