Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bond vs. step: 3. kolo


ikona
Cival
tržby
 

Potřetí podle stejného scénáře. Pátek nejvíc přál jedenadvacáté bondovce, sobota s nedělí ale znovu dotlačila na trůn zpívající tučňáky z Happy Feet. Američtí recenzenti z nich „tečou“ nadšením, což Warnerům pomáhá udržovat svůj animák na první příčce, první domácí diváci ale reagují s velkou rezervovaností (o čemž se budete smět už zítra večer přesvědčit i v naší recenzi). Bond drží krok s rodinným favoritem díky svým nesporným kvalitám, tudíž rozestup mezi oběma předvánočními hity zůstává i po dvou a půl týdnech nepatrný (17 vs. 15 milionů). Bond nicméně klesl oproti štědrému Díkuvzdání pomaleji než tancující ptáci ve fracích, takže se nadále nemusí štítit laťky sto padesáti milionů ze severní Ameriky. Zkrátka všichni si mnou nad Casinem Royale ruce, jen Quentin Tarantino si dál trhá vlasy.

Poslední hodiny trochu zpražily nadšení z vánoční sezóny. Očekávané velké propady doprovázela nemilosrdná kremace všech tří větších premiér. Příběh zrození nedokázal překročit hranici mezi televizní vzpomínkou na Bibli a spektáklem á la Umučení Krista, jenž by vydělal půl miliardy dolarů. V interpretace bohosloví od Catherine Hardwicke holt proteklo příliš málo krve, než aby mohlo být osm milionů dolarů chápáno jako překvapivý neúspěch. Ještě horší průměry tržeb na jedno kino měli Van Wilder 2 a béčkový thriller Turistas – kvůli skromnější distribuci (polovina kin oproti třítisícovému Příběhu zrození) se ovšem jejich konto rozrostlo jen o tři a půl, resp. dva miliony dolarů. Jak hluboko je tyhle výdělky v pořadí zanesly můžete sami rozpoznat z níže uvedeného odkazu, na kterém se vám mimo jiné potvrdí i nevýdělečnost Aronofskyho Fontány a Scottova Déjá Vu. Příští týden se na něm objeví čtyři nadějné položky: Mel Gibson bude žehlit své opilecké avantýry (a prachbídnost Umučení Krista) epickým Apocalyptem, Nora Ehron potěší vaši drahou polovičku romanťárnou Prázdniny, caparti si zařádí ve vánočním brajglu Unaccompanied Minors a Edward Zwick se předvede dobrodružným dramatem Krvavý diamant, jež se nám v redakci zdá naprosto neprodejné. Přesto se na ně těšíme...

Kompletní žebříček naleznete zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace