Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsový Preacher na HBO


ikona
imf
comicspreacher
 

Jesse Custer je dost svéráznej náboženskej týpek, co káže ve svý malý texaský kapli. Jednoho dne však do jeho těla vstoupí Genesis. Není to zrovna duch svatej - tahle kombinace anděla a démona má v sobě absolutní dobro i absolutní zlo a krom toho, že srovná se zemí Jesseho kostel, troufá si vyzvat na souboj i samotného Boha. Problém je v tom, že ten nahoře se někam zdejchnul. Jesse ho bude muset najít, jestli chce, aby mu Genesis dal pokoj. S nově nabytými schopnostmi bude tenhle road trip docela zábavný, tím spíš, že se k němu přidá pár dalších podivinů a společně se pokusí spasit svět. A nebo ho zničit. Na co bude zrovna nálada.

Pokud by vám to celé připomínalo Constantinea s Keanu Reevesem, pak vězte, že za oběma comicsy (Constantine vychází z Hellblazera) stojí Garth Ennis, autor, který vnímá svět trochu temněji než ostatní smrtelníci a má zjevně pár nevyřízených účtů s katolickým náboženstvím. Preacher má však oproti Hellblazerovi nezaměnitelný westernový švih a určitě se vedle něj neztratí. Producenti z HBO se však rozhodli zůstat se svojí minisérií (každý díl bude mít hodinu) raději při zemi a tak nehodlají chmatat na stříbrné plátno a spokojí se s televizní obrazovkou. Bude to poprvé, co Preacher ožije ve filmovém světě. V minulosti se o jeho adaptaci pokoušel Kevin Smith a celé to dokonce bylo ve fázi obsazování (hlavní roli si měl zahrát James Marsden), ale pak se nad projektem zavřela voda (Smith má na comicsy zkrátka smůlu).

Teď se tedy licence od DC Comics ujalo HBO a pro scenáristu a režiséra si sáhnulo přímo do továrny na sny. Bohužel asi sahalo naslepo, protože Howard Deutch (Můj soused zabiják 2) na postu režiséra působí jako nesprávný muž na nesprávném místě. Zachrání to Mark Steven Johnson jako scenárista? Po trailerech na Ghost Ridera (další Ennisovo dítko) tomu nevěřím ani za mák, ale definitivní představu si uděláme až po obsazení hlavní role. Nějaké tipy? Když už nemůžeme mít mladou verzi Clinta Eastwooda (Hugh Jackman má práce nad hlavu ;), spokojil bych se s Matthewem McConaugheyem...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace