Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od romantiky k rádiu?


ikona
imf
richard curtis
 

Richard Curtis (Láska nebeská) se proslavil zejména svými romantickými komedii pod hlavičkou britské láskotovárny Working Title, teď se však vrhá do úplně jiného žánru. Ve filmu Boat That Rocked totiž bude provozovat ilegální rozhlasovou stanici.

V Anglii bylo dřív celkem běžné, že existovaly rozhlasové relace, které protiprávně okupovaly některé z rádiových frekvencí. Jako správní piráti se většinou jejich správci plavili na lodích, protože v mezinárodních vodách na ně britská policie nemohla. Stačilo postavit na kocábku dostatečně silnou anténu, aby si vás mohla naladit i poslední babička v Londýně a mohlo se vysílat cokoliv, kdykoliv o čemkoliv.

Curtis byl zřejmě zamlada nadšeným posluchačem a teď by si rád podobné téma zpracoval do mírně komediální podoby. Jeho film bude o posádce jedné takové lodi a sám režisér a scenárista ho popisuje jako mix Titaniku a Animal House. Kdo nezná Animal House? No nehlašte se všichni. Pro zjednodušení si představte pradědečka Road Tripu, Prciček a dalších teenagerských "párty" filmů.

Mělo by vám to minimálně naznačit, že tahle rozhlasová stanice nebude z těch běžných a že její naladění stojí za pokus. Curtis je dostatečně důležitou persónou na to, aby se o film začala zajímat britská herecká smetánka, takže čekejte kolem rozhlasové loďky pořádně velké vlny.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace