Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackson out, Raimi in?


ikona
imf
sam raimithe hobbit
 

Bude s novým režisérem v čele Hobit metat pavučiny do všech směrů? Mohlo by k tomu dojít. Zatímco se MGM pokouší stále jednat se zatvrzelým Peterem Jacksonem, Sony neztrácí čas a neoficiálně vhodila do vřícího fandovského kotle zásadní informaci. Pokud nedojde k dohodě s Jacksonem, mohl by prý adaptaci Tolkienovy knížky zadaptovat Sam Raimi.

Naráží se tím i na to, co Sam Raimi prohlásil o třetím Spider-Manovi. Je to pro něj poslední kapitola v životě pavoučího hláškaře a do čtyřky už se mu nechce. Sony se ho jistě pokusí přeplatit, ale kdyby to nevyšlo, bylo by nanejvýš výhodné ho k sobě připoutat jinou velkou sérií. U Raimiho má navíc studio jistotu, že umí zacházet s velkým rozpočtem a zvládne velkolepý "look", i když by se tváří v tvář třetímu Spideymu dalo mluvit o mírné rozežranosti (300 milionů rozpočet... uvidíme jak ve finále dopadnou triky) a Hobitín má přece jenom trochu jinou fazónu než New York.

Než začnete z oken vyhazovat tvárnice, přivázané k vlastním kotníkům, zkuste si uvědomit, že je to celé velmi kachnovité a i kdyby to Sony myslela alespoň napůl vážně, je to spíš popíchnutí samotného Jacksona. Je jen velmi malá pravděpodobnost, že by si Raimi dobrovolně uvázal na krk další velkou sérii. Hobit by navíc jeho oblíbenosti mezi fanoušky dost uškodil (minimálně ze začátku), protože režisér který nahradí Jacksona bude pro LOTR fandy synonymem Satana.

Na druhou stranu se mi líbí směr, který tato zpráva naznačuje a který je na hony vzdálen všem Davidům Yatesům a dalším hudlařům (ano, hrozně hřešíme a v létě si to vypijeme... já vím ;). Sam Raimi rozhodně má ty nejlepší předpoklady takový projekt utáhnout. Jestli k tomu vážně dojde, získá filmová kronika jeden velmi zajímavý a tučný zápis do kapitoly castingových škatulat. Pokud vám to zvedlo krevní tlak, zkuste si naordinovat nové klipy ze Spider-Mana 3. A nebo kus čokolády. Obojí je dobré na nervy.

p.s. Už se nemračte. Představte si... no třeba Bruce Campbella jako Gandalfa. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace