Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Uf, Oni jsou tady!


ikona
imf
comicssixtelevize
 

Titulek jsem si vypůjčil ze známé české taškařice, ale nemusíte se bát, řeč bude o poctivé americké sci-fi. Přesněji řečeno o comicsové sci-fi, abychom nevypadli z tématu posledních dnů. :) Jmenuje se Them, postará se o ní televizní větev Foxů a režírovat ji bude Jonathan Mostow (Terminátor 3). Autoři ještě řeší, jestli půjde o minisérii nebo regulérní seriál, ale hodinová stopáž jednotlivých dílů je zřejmě finální a celé je to velmi zajímavé. Dějově vychází projekt z comicsu Michaela Oeminga (ilustroval např. věci jako Neprůstřelný mnich, Bluntman a Chronic, tohle je ale jeho autorský počin), který se jmenuje Six. Šestka je označení pro zvláštního agenta, který se objevuje v Americe, aby tu vyzvednul zdivočelé spoluobčany. Problém je v tom, že nepřijíždí z Kazachstánu, ale rovnou z jiné planety. Je zástupcem rasy, která posílá své členy na nejrůznější planety, kde se mohou díky svým morfovacím schopnostem plně začlenit do společnosti, studovat její návyky a pak přijít s plánem na to, jak ji co nejrychleji a pokud možno bezbolestně ovládnout.

Na Zemi se ale něco nepovedlo a špióni přestali posílat zprávy, takže se Šestka musí vypravit do toho Zapadákova a... naplácat jim na zadek. Záležitost je ale trochu složitější, protože lidský genom má na mimozemšťany zvláštní vliv. Jednoduše se jim zalíbilo v lidských schránkách a naše endorfiny plynoucí z příjemných pocitů na jejich přísně racionální mozek působí jako velmi účinná a návyková droga. Možná ani Šestka jejím svodům neodolá. Nejdřív ale musí najít všechny kolegy, což není ve světě dokonalého maskování tak snadné, jak byste si mysleli...

Připomíná to někomu Blade Runnera? Pokud se Mostowovi podaří navodit správně depresivní atmosféru a nebude to seriál plný duhových CGI efektů, mohl bych se snad začít i těšit. Seriálu se ale nedočkáme dřív než v sezóně 2007/2008, takže trpělivost je na místě.

p.s. Oeming si na digitální kameru natočil svůj vlastní kraťas inspirovaný comicsem. Je to slušné psycho, ale Foxům to zjevně stačilo. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace