Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Freeman vás naučí zabíjet lidi


ikona
imf
comicswanted
 

A hlavně to naučí Jamese McAvoye, který ušel skutečně dlouhou cestu od pana Tumnuse z Narnie k chladnokrevnému zabijákovi v thrilleru Wanted. Připadá vám to nemožné? Však je to taky comicsová předloha, milánci a McAvoyova postava, jistý Wesley Gibson, nestartuje s dvojici kulometů v ruce. Ne, na začátku příběhu je to ukázkový loser, který trpí syndromem kancelářské krysy a jeho přítelkyně ho odkopávají hned jak z něj vysajou poslední dolar. S tím je teď ale konec. Wesley měl totiž otce, kterého nikdy nepoznal. Na kloub mu přišel až v den, kdy zemřel. V ten den se Wesley podruhé narodil. Organizace ve které jeho otec pracoval totiž hledá náhradu a shodou okolností se jedná o spolek nejnabušenějších nájemných vrahů v okolí. Pod vedením Sloana (Morgan Freeman) Wesley rychle zjistí, že má pro tenhle druh práce talent - nadlidsky ostré reflexy, dokonalou schopnost se naučit cokoliv, přirozenou mrštnost cirkusového akrobata.

Začne si tedy vydělávat jako zabiják a věří tomu, že oddělává jenom ty největší šmejdy. Prozření přichází vzápětí a Wes začíná chápat, že nic není černobílé. Přestává být loutkou a stává se skutečným superhrdinou, který si tu a tam trochu přehází kodex cti, aby dostál svým vlastním cílům. Jeho schopnosti už přerostly klan, ve kterém působil, což ale neznamená, že se ho jeho členové nebudou snažit sejmout. Jde po něm každý - policie, gangsteři i jeho bývalí chlebodárci. Takovému člověku přeci musíte obětovat trochu svých sympatií.

Panu Tumnusovi bych osobně neobětoval ani svůj polední sendvič a to by mohl koukat psíma očkama jak by chtěl, ale... James McAvoy není úplný zoufalec, kromě herectví zvládá solidně gymnastiku, polykání ohně, šerm a box. To je solidní výbava pro hlavní roli. To opravdové překvapení se ale skrývá za kamerou. Wanted je totiž hollywoodským debutem Timura Bekmambetova. Jeho Noční hlídku sice považuji spíš za paskvil než zázrak, ale ten klučina má rozhodně talent a ohlasy na Denní hlídku jsou velmi pozitivní. S hollywoodským bičem za zády a rozumným rozpočtem by to mohl ruský hrdina pořádně rozpálit a Morgan Freeman v jedné z vedlejších, skrz naskrz mentorských rolí, to už je jenom půvabná třešnička na dortu. Těšme se na rok 2008.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace