Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tom Cruise už má kde bydlet


ikona
imf
tom cruise
 

A jeho nejnovějším útočištěm je legendární produkční společnost United Artists. Po rozchodu s Paramountem se Cruise a jeho produkční partnerka Paula Wagner rozhodli osamostatnit a pokud možno si založit vlastní společnost, která bude za vlastní kapitál od různých sponzorů natáčet filmy. Nakonec se ale rozhodli pro jistotu a oživili upadající United Artists, speciální label MGM, který se po menším čachrování se Sony dopotácel ke stagnaci (letos mají v distribuci jen dva projekty).

Jedná se o tu samou společnost, která exkluzivně distribuovala všechny bondovky, ale i filmy s Růžovým panterem a klasiky typu Sedm statečných, West Side Story nebo Přelet nad kukaččím hnízdem. Sony však nedávno od MGM odkoupilo tři největší série (Bond, Růžový Panter, Rocky) a tak byly dny United Artists sečteny. V tu chvíli přichází na scénu Cruise a kupuje klíčový balík akcií, které mu dovolí kontrolovat správní orgány. Je to elegantní řešení - proč zakládat novou společnost a zdlouhavě budovat renomé, když můžete natáčet filmy pod hlavičkou osvědčené značky, která je na trhu už devadesát let?

Znamená to, že Tom Cruise je znovu na koni a ze začátku hodlá produkovat zajímavé tituly s rozpočtem do 60 milionů dolarů. Veškeré aktivity bude řídit Paula Wagner a sem tam se mezi osvědčenými sázkami na jistotu jistě objeví i něco zajímavého pro Cruise jako hereckou ikonu. Mamutí rozpočty si ale Tom užije prozatím jen u konkurenčních studií.

Konec dobrý, všechno dobré a Cruise dostal konečně rozum? Kolega Shushika si to myslí, já se soudy raději ještě nějaký ten pátek počkám. Ale obroda United Artists je určitě chvályhodným krokem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace