Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Soderbergh chystá revoluci


ikona
imf
steven soderbergh
 

Třetí dobrodružství Dannyho Oceana už je ve střižně a tak se Steven Soderbergh rozhlíží po dalších projektech. A protože byl už dlouho zamilovaný do Che Guevary, natočíme o něm hned dva filmy, které se budou vyrábět souběžně. Ať žije hollywoodská efektivita.

Roli slavného revolucionáře si střihne Benicio Del Toro a po jeho boku se ve filmech objeví např. i Javier Bardem, Franka Potente nebo Benjamin Bratt. Vskutku pestrá partička ze všech koutů světa. Dějově se dají snímky zařadit do období po Motocyklových denících od Waltera Sallese a protože chce Soderbergh navodit opravdu sugestivní atmosféru, bude natáčet výhradně ve španělštině.

První film se jmenuje The Argentine a pojednává především o Che Guevarově přátelství s Fidelem Castrem a svržení diktátora Fulgencia Batisty. Ve druhém filmu, Guerrilla, se Che vydá do New Yorku, aby tu přednesl projev na sjezdu Spojených Národů. Soderbergh neponechal nic náhodě a už natočil pár záběrů, aby přesvědčil producenty. Scénář mu sepsal Peter Buchman (Eragon) a peníze nakonec dodala společnost Wild Bunch (Nový svět) a pár menších investorů. Celkem dostal Soderbergh na oba filmy cca 70 milionů dolarů a chystá si přilepšit i vydáním DVDčka s dokumentem o Che Guevarovi. Při svých průzkumech natočil dost materiálů, aby to vydalo na hutnou dvouhodinovku plnou zajímavých rozhovorů.

S natáčením celovečeráků však zatím Soderbergh nijak nespěchá. Do Mexika se vydá až v květnu a s premiérou počítá někdy v roce 2008. Do té doby se jistě najde nějaké studio, které o kontroverzní látku projeví zájem. Jak můžete vidět na obrázku, Beniciovi to docela sekne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace