Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

L.A. Přísně Hustý?


ikona
imf
adaptace knihyjoe carnahan
 

Joe Carnahan. Stačí to říct nahlas a půlce sálu se zvedne krevní tlak. A nebo ne... možná do Joea vkládáme naděje jenom v redakci, čistě na základě atmosférické kriminálky Narc a explozivního BMW segmentu "Ticker" (nejlepší z BMW kraťasů, pokud chcete znát můj názor). A pak je tu samozřejmě dvojice ukázek ze Smokin' Aces, šílenějších než cokoliv, co jste za poslední dva měsíce viděli. A je to šílenství v tom nejlepším slova smyslu. Může se ještě tahle sedmatřicetiletá neřízená střela dotknout něčeho, co nesmrdí adrenalinem na sto honů?

Odpověď je nasnadě. Carnahan totiž přiznal, že obdivuje Anga Lee a Stevena Soderbergha za to, že dovedou žánrově skákat jako žába na steroidech. Od komorního dramatu ke kung-fu eposu a zpátky ke kovbojům. Proto si teď Carnahan hodlá naservírovat jako předkrm remake klasického thrilleru Bunny Lake Is Missing s Laurencem Olivierem (ten přirozeně v nové verzi hrát nebude, ale pro náhradníka bude velmi těžké dostát jeho kvalitám) a pak chystá velkolepý hlavní chod. Adaptaci literárního sequelu k L.A. Přísně tajné od Jamese Ellroye. Navazující kniha se jmenuje White Jazz a je černější než černá. Carnahan sepsal scénář spolu se svým bratrem a velmi si ho pochvaluje. Prý už má v hlavě pár hereckých jmen, které by projekt odpíchnuly od země ve velkém stylu. Natáčet se ale bude až za rok, velmi pravděpodobně poté, co Carnahan dokončí Bunny Lake.

Na Ellroyovu noirovku se těší jako malý kluk a prozradil, že film je plný typických propriet - silný hrdina, depresivní atmosféra, voice-over horem spodem a stylizace tak hustá, že byste v ní zlomili i vidličku ze slavnostního servisu po babičce. Český čtenář má smůlu, protože Ellroyova knížka u nás podle všeho nevyšla. Pilný angličtinář může objednávat na Amazonu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace