Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

StillKing expanduje!


ikona
imf
stillking
 

Nenápadná produkční společnost StillKing se pod vedením Matthew Stillmana přiživila na většině hollywoodských filmů, které se u nás natáčely - Casino Royale, Doom, Rytíři ze Šanghaje, Van Helsing nebo Agent bez minulosti. To je nesporná výhoda domácího prostředí - zařídíte hollywoodskému parťákovi pražskou pohostinnost a za odměnu dostanete nějaká ta procenta. A když se peníze nakupí, začnete se zaobírat hříšnou myšlenkou, že byste mohli sami něco odprodukovat. Matthew Stillman míří poměrně vysoko, protože nakoupil práva na kritiky opěvovanou knihu The Keep, jejíž autorkou je Jennifer Egan.

Děj je celkem prostý - dva bratranci se scházejí po dvaceti letech, které uplynuly od jednoho velmi traumatického dětského zážitku. Z nedůživého klučiny Howieho se stal sebevědomý milionář, zatímco tehdy silnější Danny se životem sotva protlouká. Howie má peníze a moc, ale nemůže zapomenout na to, co se tenkrát stalo. Danny ho opustil a nechal ho tři dny hnít v opuštěné jeskyni, ze které nebylo úniku. Teď koupil zchátralý zámek kdesi v Německu a pozval Dannyho, aby mu trochu pomohl s renovací. Jeho pravé úmysly ale přirozeně leží jinde. Nebudeme prozrazovat příliš, ale znáte tyhle staré zámky, většinou je v nich vězení, nebo alespoň mučírna.

Zní to otřepaně, ale Jennifer Egan prý svůj příběh vypráví velmi neotřelou formou a dokáže čtenáře překvapit na každé stránce. S její literární mrštností si bude muset poradit hollywoodský scenárista Ehren Kruger (Kruh), který je první hvězdou, kterou se Stillmanovi podařilo ulovit. Nějaký ten vhodný zámek se v okolí Prahy taky najde a tak můžeme už jen spekulovat, kolik peněz vlastně hodlá StillKing do filmu nasypat a jestli se bude spoléhat na české herce a tvůrce, nebo zabrousí do dražších luhů a hájů. Natočit si hollywoodský film za české peníze, to je milá představa, ne? A Matthew zjevně musel hodně dřít, aby si jí splnil. Víc takových.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace