Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mark Waters bude kouzlit


ikona
imf
mark waters
 

Takový to byl milý režisér, když natočil v produkci Disneyho filmy jako Mezi námi děvčaty (Freaky Friday) nebo Protivný sprostý holky (Mean Girls). Ale než si Disney uvědomil, že tenhle chlápek má talent a umí obcházet ratingy a interní kvóty jeho teenagerských filmů, už se o Waterse začali prát ostatní. Začalo to průměrnou romantikou s Reese Witherspoon a pokračuje to... pohádkami! Brigáda u Disneyho zjevně zanechala na Watersovi značné následky, protože vytrvale porušuje pravidlo o tom, že s dětmi a zvířaty by slušně vychovaný režisér neměl mít co do činění. Právě natáčí dětskou fantasy The Spiderwick Chronicles, se kterou se hodlá v roce 2008 blýsknout Nickleodeon. Jaké jsou trumfy? Není to podle knížky (neuvěřitelné!) a hraje v tom Freddie Highmore, což je po Cameronu Brightovi asi druhý nejčastěji zneužívaný dětský herec v Hollywoodu. Zneužívaný jako... no však vy víte, jak to myslím. :)

Pohádková story o dvojčatech (aha, já se nezmínil o tom, že Freddie hraje dvojroli, jeho odpůrce to zcela jistě potěší), která se ocitnou v pohádkovém světě (vůbec bych se nedivil, kdyby do něj prošli třeba skrz peřiňák) je ale pouhým začátkem, protože Waters už vyhlíží další projekt s capartem v hlavní roli. Tentokrát by mělo jít o vzdáleného potomka samotného krále kouzelníků - slavného Houdiniho. Ten najde praprapradědečkův odkaz a vydá se po jeho stopách, aby přišel na kloub tajemství, které kouzelník opatroval jako oko v hlavě. Snímek vznikne v produkci Walden Media (Narnie), tj. společnosti která se v posledních letech snaží Disneymu ukrást tržní podíl. Díky lvům, čarodějnicím a skříním se jim to docela daří, uvidíme jak se jim povede bez slavné knižní předlohy. Hlavním hrdinou "pohádky" o Houdinim je mimochodem čtrnáctiletý hošík, což sedí jak na Highmorea, tak na Brighta. Bojím, bojím.

Waters však nezapomíná ani na Disneyho. K němu se vrátí, až vyřídí uvedené závazky. Čekat by ho měla teenagerská komedie o cestování časem s až hříšně "cool" názvem Me2 a především hodně podezřelý projekt Bob: The Musical o chlápkovi, který se jednoho dne praští do hlavy a ocitne se v jakémsi muzikálu, složeném z písniček, jež představují nejniternější pocity lidí, které osobně zná. Dokud nenajde klíč k jejich naplnění, zůstane uvězněn v tomhle bizarním světě. Zní to absolutně šíleně a momentálně to vede můj "žebříček filmů, které nechci vidět ani omylem". Tak či onak přeji Watersovi hodně štěstí do dalších projektů. Pořád lepší psychomuzikál, než zneužívání Freddieho Highmorea, no ne?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace