Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Supermana se nezbavíme


ikona
imf
comicssequelsuperman returns
 

Leda by ho Lex Luthor konečně zabil. Stanovisko Warnerů je jasné - řekli jsme, že pokud snímek vydělá 200 milionů dolarů v domácích kinech, tak Bryanovi odmávneme pokračování. Osobně jsem nevěřil, že to tam snímek dotáhne, ale všichni víme jak to bylo. Warneři CHTĚLI, aby se to povedlo. Proto nechali syna Kryptonu poletoval po kinech neuvěřitelné čtyři měsíce. Srovnatelně pomalu k 200 milionové metě stoupal snad jen Armageddon a druhá Mumie. Při celosvětových tržbách kolem 390 milionů dolarů a rozpočtu 270-280 milionů je jasné, že k pozitivní bilanci ještě něco chybí. Třeba prodej milionů DVDček. Ale to už je teď jedno, Warneři chtějí další film, protože ty tuny kulis, které si Singer nechal vyrobit se musí nějak využít. Pokud možno za méně peněz a jiným způsobem.

Sequel byl sázkou na jistotu vlastně už ve chvíli, kdy začal Marvel zlobit a šermovat s Hulkem 2. To bylo prolomení precendensu o tom, že i neúspěšné comicsy mají právo na reparát. V případě Supermana nešlo ani tak o mdlou reakci kritické obce (my jsme si pana Pláštěnku příliš nezamilovali, ale i to se s opakovaným zhlédnutím trochu zlepšilo, alespoň tedy v mém případě), jako spíš o velký komerční neúspěch. Z toho plynou poučky, které teď účetní Warnerů vtlouká Bryanu Singerovi do hlavy. Ta první zní - Natočíš to za půlku peněz, druhá pak hlásá - Chceme akční film, scéna s letadlem byla fajn, ale podívej se na Ratnera... TO jsme chtěli. :)

Někdo by mohl nad podobnými úvahami panikařit, především tedy fanoušci poklidného dramatického oblouku, kterým se Superman mohl pyšnit, ale ono to nakonec nebude tak horké. Singer má svojí hlavu a všichni se asi shodneme, že vyšší tempo by filmu neuškodilo. Vysvětlovačky máme ostatně za sebou, takže teď je na čase, aby se Supermanovi postavil nějaký pořádný protivník. Vzájemné prohazování skrz mrakodrapy, peklo na Zemi... taková ta klasika, kterou máme rádi. Jude Law už si generála Zoda nezahraje (jak Singer zamýšlel během natáčení prvního filmu), ale třeba se pro něj najde nějaká jiná role. Osobně bych rád viděl klasiku Superman vs. Doomsday, ale to je zřejmě mimo Singerův zájem a především mimo rozpočtové mantinely, které Warneři stanovili. Inu, sám jsem zvědav, co si pro nás Bryan přichystal. V případě X-Menů se nakonec ukázalo, že jednička byla pouhým rozjezdem. Rád bych se podobně příjemného překvapení dočkal i zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace