Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cobalt-60 do každé rodiny


ikona
imf
comicszack snyder
 

Víte co se pod tímhle kódovým označením skrývá? Tahle látka je zodpovědná za přeměnu Bruce Bannera v Hulka, ale především se tak jmenuje další z comicsových hrdinů, na něhož si políčil Zack Snyder.

Ten by dost možná už nejradši s comicsy seknul, ale nějak se rozhlásilo, že mu to jde dobře od ruky a tak se po Watchmenech (a již hotovém 300) vrhne právě na Cobalt 60. Děj comicsu se odehrává v postapokalyptickém světě a hlavní hrdina musí pomstít smrt svých rodičů. Jak dojemné a ohrané. Omluvou budiž autorovi doba vzniku - comics se narodil v roce 1968 a v 80. letech ho pak zkusil zrenovovat jeho vlastní syn. Nejen hlavní hrdina má zajímavou přezdívku, jeho úhlavní nemesis se jmenuje Strontium 90. Myslím, že poznámky o zhulenosti předlohy si tentokrát nechám od cesty. Co takhle na ukrácení volné chvíle kratkou lekci o kobaltu? Ne, ani neodpovídejte, víme, že to chcete. Kobalt 60 je radioaktivním izotopem Kobaltu s poločasem rozpadu 5,27 let a vyzařuje gamma paprsky, které tak mocně zacvičily s Dr. Bannerem. Běžný člověk by ale takové štěstí neměl, stačí šest až osm minut v blízkosti jednoho gramu této látky a každý druhý jedinec to má do třiceti dnů spočítané. Ideální materiál na "špinavou" kobaltovou bombu. Pokud byste nějakou takovou někdy viděli, bude to zřejmě váš "poslední záběr".

Proč by si někdo vybral jako přezdívku právě tohle? Čert ví... comicsový Cobalt-60 má v oblibě světlejší odstíny, rychlopalný revolver a věrnou sniperku. Předloha je poměrně brutální, takže si Snyder může připsat další krvavé orgie. Že by už trademark?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace