Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Potter: Columbus nebo Cuaron?


ikona
imf
alfonso cuaronchris columbusharry potter
 

Zajímavé věci se momentálně dějí ve Warner Bros. a sám Ron Weasley - Rupert Grint - má dostatečně proříznutou pusu, aby vám prozradil důležité detaily. Zatímco David Yates vesele točí pátý díl bestsellerové série o Harry Potterovi, už se pomalu začíná šuškat o tom, kdo sérii režijně dorazí. V redakci jsme čekali, že kotangenta (hehe, otevřete učebnice matematiky, milánkové :) skončí někde u Zdeňka Trošky, ale zjevně se bude jedna spíš o sinusoidu, tj. čeká nás vzestup... a cesta zpátky.

Dobře, dobře... trochu to přeháním. Chladím emoce a uklidňuji rozzuřené fanoušky potterovských režisérů. David Yates bude určitě fajn. Ve Warnerech se ale rozhodli, že v případě šestého a sedmého filmu nebudou experimentovat a nabídnou režii již osvědčeným tvůrcům. Ve hře jsou podle Grinta dva - Chris Columbus, který natočil první dva filmy a většina fanoušků ho nenávidí jako rodinného patlala, který z Harryho Pottera udělal zábavu pro šestiletá písklata, a Alfonso Cuaron, jenž a) natočil nejtemnějšího Pottera v celé sérii (ať už si o Ohnivém poháru myslíte co chcete, onu živelnou atmosféru z něj Newell nevymačkal) a hlavně natočil i Potomky lidí, které Cival v rubrice recenzí aktuálně vyzdvihuje do nebes. Takže jasná volba?

Tváří v tvář Columbusovi asi ano, zvlášť pokud počítáme s tím, že sedmý Potter nebude nejpříjemnějším čtením a spousta charakterů to v něm pravděpodobně nehezky odnese. Warneři dokonce uvažují o tom, že by na oba filmy najali jednoho režiséra. Sichr je sichr, ještě chybí, aby se natáčely souběžně. :) Osobně jsem se rozhodnul, že si na stará kolena udělám náskok a sehnal jsem si audiobooky pátého a šestého dílu (ano, jsem líný číst :). Mají tolik minut, že mám po nocích co dělat minimálně do Velikonoc...

Těžko říct, co bylo opravdovou motivací k tomuto kroku. Spekulace o možnosti návratu původních režisérů se vedly už dlouho (např. Cuaróna se na to ptají novináři v každém rozhovoru), ale v tomhle by mohlo být něco víc. Je možné, že David Yates nezvládá? Jsou pochybnosti nad prvními obrázky oddůvodněné? A budeme opět sténat a odpouštět u prvního teaseru? Nevím, nevím, ale podruhé už se nachytat nenechám. Co vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace