Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Herní trailery #2


ikona
imf
herní trailery
 

A jsme tu zpátky s mírně nefilmovou, ale podle všeho úspěšnou rubrikou. Září bylo měsícem herních výstav a tak jsme se podívali do Japonska na Tokyo Game Show a do Španělska na výroční microsoftí akci X06. To mimochodem vysvětluje i nemilý fakt, že většina dnešních trailerů bude výhradně na XBOX 360. Microsoft teď před Vánoci svou mašinku zásobí kvalitními tituly a navíc musí na japonském trhu bojovat proti několikanásobné přesile ostatních platforem (v prodejnosti ho předbíhá i Gameboy). Klíčové tituly se naštěstí chystají i na PC nebo je minimálně šance, že tam budou dříve nebo později převedeny, takže nezoufejte a stahujte. To že vám to (zatím) nepoběží, ještě neznamená, že si to nemůžete vychutnat...

Lost Planet: Extreme Condition (XBOX 360 :: Leden 2007)

Svět zmrznul a napadli ho mimozemníci. Tyhle dvě události spolu bezprostředně souvisí a vy musíte jako statečný rek ve speciálním bojovém obleku přijít celé věci na kloub. Nebude to legrace, protože vaši protivníci nejsou žádná ořezávátka a na planetě panuje neuvěřitelná zima. Energii do termočlánků získáváte zabíjením nepřátel, pokud oni zraňují vás, energie vám ubývá. Žádná energie do termočlánků se rovná jisté smrti. Zajímavý motivační systém, ne? Navíc když budete šikovní, dočkáte se i vlastního robomecha, se kterým lze dělat desetinásobnou zkázu. Lost Planet je jedním z prvních titulů tzv. druhé vlny, na kterých se už jasně prokazuje, že vývojáři přicházejí hardwaru microsoftí mašinky na kloub. Mnozí hráči ambiciózní titul od Capcomu označují za "druhé Halo" a možná to nebude až tak daleko od pravdy. Vizuální stránka vypadá neuvěřitelně (a to co uvidíte ve videu je opravdu ze hry, hrál jsem demo, takže to mohu potvrdit) a bombastická hudba spolu s neotřelým designem nepřátel a levelů si vás určitě získají. Jeden z nejlepších trailerů poslední doby a velmi, velmi očekávaná střílečka (která to ovšem bude mít těžké, zvlášť tváří v tvář Gears of War, jenž vychází teď na podzim). (STAHUJTE, přes "uložit jako...")

Halo Wars (XBOX 360 :: 2007/2008)

Není nad poctivý render, i když výsledná hra je vzdálená přinejmenším rok a půl. Microsoft ale moc dobře ví, co dělá a už pouhým ohlášením Halo Wars zasadil managementu Sony takový políček, že se Japonci druhý den ráno vzbudili v cizí posteli, v cizím hotelu a marně se škrábali na hlavě. Samozřejmě přeháním, ale o existenci dalšího přírůstku do zlaté pokladnice Microsoftu vlastně nikdo nevěděl. Miliony hráčů čekají na Halo 3 a teď se mohou těšit i na Halo Wars, která nabídne strategickou stránku souboje s mimozemšťany. Netroufáme si odhadnout, jak to bude vypadat, ale renderované intro ve vás probudí ty nejdivočejší představy. Jak už bývá u Halo série zvykem, je bez chybičky, s napínákovou atmosférou a vynikající hudbou. Moc hezký kousek i pro odpůrce joypadů. (STAHUJTE, přes "uložit jako...")

Bioshock (XBOX 360, PC :: 2007)

Pokud je Halo 3 (a teď i Halo Wars) jedním z nejočekávanějších titulů, pak můžeme říct, že od konce září po jeho boku kráčí i Bioshock. Hra od autorů System Shocku se na Tokyo Game Show prezentovala ukázkami, které vyvolávají podobné nadšení jako prvních techdema z Half Life 2. Podvodní 3D střílečka nabízí nové pojetí umělé inteligence, komplexní svět alternativní reality a především neuvěřitelnou inovaci v grafických efektech a svobodě hráčova jednání. Nabízíme vám působivý dvouminutový trailer, který je sice renderovaný, ale v podstatě představuje finální grafické kvality hry. Patnáctiminutový záznam z TGS, ve kterém je komentováno nejen samotné hraní, ale i dějové zákonitosti hry najdete zde. Dejte bacha, aby vám při tom nezaskočilo, protože tohle naznačuje, že se blíží opravdová revoluce. Modifikovatelné zbraně, nutnost řešení komplexních problémů a postavy malé sestry a velkého bratra, které by si samy o sobě zasloužily vlastní film. Určitě ukázka, která ve mně zanechala nejhlubší dojmy. Hra vyjde na XBOX a PC někdy v roce 2007, ale těšit se můžete už teď. (trailer, přes "uložit jako...").

Lost Odyssey (XBOX 360 :: 2007)

Je na čase se znovu ztratit a znovu si vychutnat nějaký povedený render. Japonská RPG Lost Odyssey je ultimátní zbraní Microsoftu, která má konečně posunout prodejnost XBOXů do zajímavějších čísel. A po tomhle videu bych tedy běžel do obchodu tryskem. Jedná se sice v podstatě "jen" o intro ke hře, ale kdo viděl rendery k Onimushe 3, ten už možná tuší, odkud vítr vane. Je to prostě jedna z těch ukázek, po kterých vás přepadne touha vidět něco podobného v kině, pokud možno v devadesátiminutové stopáži. Neuvěřitelná řezanice cyber rytířů, která vypadá jako zhulená variace na nejšťavnatější bitvy v Pánovi prstenů. Kdo by si to nechal ujít? Navíc pak přiletí týpek s krycím jménem "Herkules" a začne si ta plechová monstra dávat po tuctech. Jak to? Má totiž TÁÁÁKOVEJHLE meč, skoro jak ten blonďatej týpek z Final Fantasy VII. Věčná škoda, že ve hře probíhají souboje tahovým způsobem, ale jinak by hrdina tuhle přesilovku asi neustál. Intro však stylovou řezačku nepřerušuje, takže vychutnávejte plnými doušky. (STAHUJTE, přes "uložit jako...")

Alan Wake (PS3, XBOX 360, PC :: 2007)

A na závěr něco křupavého a též ještě hodně vzdáleného. O Alanu Wakeovi jste dost možná už slyšeli. Je to hrdina nové hry od Remedy, zadumaný spisovatel, kterého osud zavane do městečka Bright Falls, poté co jeho snoubenka záhadně zmizí. Místní klid a mír by ho měl léčit, ale místo toho jej začnou pronásledovat podivné přízraky, ukryvající se ve stínech. A těch je v Bright Falls navzdory malebnému názvu až podezřele mnoho... Alan Wake je psychologickým akčním thrillerem a tentokrát by to neměla být jen seriózní nálepka pro akční výplach. Remedy stojí za silnými žánrovými kousky jako Max Payne I a II, což jim samo o sobě získává dostatečnou pozornost. Alan Wake je primárně vyvíjen na next-gen konzole a PC s vícejádrovými procesory, což dovoluje jeho tvůrcům realizaci dost šílených nápadů, jak ostatně uvidíte v komentovaných záběrech z hraní, které předvádějí obrovské herní prostředí, dokonalou hru se stíny a pokročilou fyziku. Té je vyhrazeno celé jedno jádro procesoru, takže pokud si myslíte, že se ve virtuálním prostředí nedá věrně nasimulovat třeba tornádo, pak budete muset změnit názor. Alan Wake vypadá úžasně a bude těžké na něj čekat. Většina hráčů si však zřejmě bude přát, aby nedorazil příliš rychle, protože peníze na radikálním upgrade jejich železa nepřijdou dřív než s Ježíškem. :) (STREAM)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace