Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lovecká sezóna drží kasu


ikona
Cival
tržby
 

Úchyláci z Jackass nastartovali se svým druhým celovečerákem optimističtější fázi letošního podzimu. Znovu vzbuzený zájem o colu, popcorn a zábavu s pohyblivými obrázky nejlépe využila Lovecká sezóna, která znovu pozvedla prapor 3-D animáků. Jenže padesátimilionové openingy už dávno nejsou pravidlem: Tvůrci Lovecké sezóny to naštěstí věděli, čemuž ostatně napovídá i mírně zbabělé nasazení na nijak lukrativní zářijový termín. I proto je pro ně 23 milionů dolarů za první víkend v zámořských kinech uspokojivým obnosem. Lovecká sezóna bude útočit možná i na úhrnných devadesát melounů, protože animovaná konkurence momentálně stáhla krovky a odlétla vstříc filmové zimě. Uvidíme co to nadělá se stomilionovými vyhlídkami Warneráckého Happy Feet, který přitancuje v listopadu. O stupeň níž si i stříbro vylovila premiéra, která poměrně věrně naplnila věštby. Záchranáři Costner & Kutcher se přidrželi žánrových norem a vytáhli z útrob bouřící přírody solidních sedmnáct milionů. Jen o tři míň napodruhé vyválčil Jackass, jehož poloviční škrty v kolonce „zisk za víkend“ nelze považovat za anomálii.

Až jako čtvrtá, navíc s mizernými devíti miliony, si odkroutila start „škola bídáků“. Kritiky haněná komedie School for Scoundrels naprosto minula ambice, které do ní svou účastí vložili Billy Bob Thornton, Jon „Napoleon Dynamite“ Heder i v traileru chytře propagovaný Ben Stiller, a shořela jako balící papír nacucaný v petroleji. Mediální obraz totiž nenapraví ani jeden záběr na vousatého Zoolandera, ani vábivý slogan „od tvůrců Starskyho & Hutche“. Dobře namazaný komediograf režiséra Todda Phillipse a scenáristy Scotta Armstronga se po několika úspěších řádně zadrhl, kvůli čemuž budou muset oba pánové zdanit za svůj vlažný počin maximálně třetinu výnosů z hitového Starskyho. Páté Fearless i šestý Gridiron Gang nedosáhnou statutu trvalek, nadále úžasně si vede Nortonův Iluzionista (už 31 mil.), zatímco Rytíři nebes a černá jiřina z De Palmovy Dahlii už nedůstojně chcípají na hraně TOP desítky. Za týden je z ní definitivně vyžene Skrytá identita Martina Scorseseho, prequel k Texaskému masakru s podtitulem The Beginning a komedie o tom jak Zaměstnanec měsíce balí Jessicu Simpson, důmyslně nazvaná Employee of the Month.

TOP 10 v plné verzi tu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace