Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackson si chce hrát...


ikona
imf
haloPeter Jackson
 

Z Petera Jacksona se stává nový John Woo. Tolik projektů a tak málo času. Kam se vrtnout? Co takhle počítačové hry? Ano. To je ono! Zatímco Woo finišuje svůj virtuální film s Chow Yun-Fatem (Stranglehold), Jackson si dal dostaveníčko s Microsoftem.

Všichni víme, že s nimi už pár měsíců úzce spolupracuje na filmové adaptaci herního trháku Halo a dohlíží na to, aby Neill Blomkamp nevyvedl nějakou nepřístojnost, ale teď projevil zájem o nahlédnutí do herního byznysu. Resp. možná projevil zájem už dříve, ale Microsoft právě ve Španělsku pořádá výroční herní konferenci, kde bombarduje média novými tituly a senzačními zprávami, které mají pojistit jeho pozici na vánočním trhu. Krom ohlášení nové hry ze série Halo (realtime strategie Halo Wars) tak padlo i info o Jacksonově podílu na teprve chystané hře ze série Halo (že by čtvrtý díl?).

A nebude to jen nějaký dočasný post konzultanta, který by tu a tam přišel očumovat do Redmondu a nakukoval programátorům přes rameno. Jackson rovnou zakládá vlastní herní studio, které chce s Microsoftem spolupracovat při vývoji her na XBOX 360. Vedle Wingnut Films tak vzniká Wingnut Interactive. Pro Microsoft je to obrovská marketingová vějička, takže doslova líbá Jacksonovi ruce. Uvidíme jak dlouho jim to láskyplné poutu vydrží.

Filmoví fandové však mají důvod k znepokojení. Nezahrabe se teď Jackson do počítačů, místo aby vyráběl filmy? Myslím, že to nehrozí. Aby mohl vyrábět hry, bude potřebovat témata a nejsnáze se jeho nová firma dostane k herním adaptacím, které budou vycházet z filmů, jež sám Jackson natočí. Takže Hobita zkrátka musí natočit, aby podle něj mohl vyrobit nějakou zatraceně fajn hru. Věřte tomu a bude vám dobře. Takhle to funguje se vším. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace