Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nepřátelství podle Raimiho


ikona
imf
comicssam raimi
 

Sam Raimi má comicsy rád. Jako režisér, jako producent i jako řadový fanda. Proto jeho společnost produkuje nejen upírskou adaptaci 30 Days of Night, ale teď sáhnul po další comicsové sbírce s lákavým jménem ArchEnemies.

Jeho autor Drew Melbourne se inspiroval v civilním pojetí. Začínal jako básník, příležitostný komik a středoškolský učitel. V jeho comicsu se odrazilo úplně všechno, včetně jeho zkušenosti s nejrůznějšími spolubydlícími. Hrdiny ArchEnemies jsou totiž právě dva spolubydlící Ethan Baxter a Vincent Darko. Oba mají hluboko do kapsy, na dveřích nápis "Nerušit" a v noci se tajemně vytrácejí do víru velkoměsta. Nesnášenlivých párů jistě znáte tuny, ale finta je v tom, že Ethan a Vincent jsou superhrdinové. Resp. superhrdinou je Ethan a jeho přezdívka je Star Fighter. Vincent stojí na opačné straně barikády a pod pseudonymem Underlord páchá nejrůznější zvěrstva. Stali se z nich úhlavní nepřátelé, ale přesně v duchu comicsových klišé nemají o svých skutečných identitách ani sebemenší tušení.

V normálním comicsu by v reálu byli nejlepší kamarádi, ale ti dva se k smrti nesnášejí i bez svých kostýmů. Bohužel nemají na vybranou, protože na byt si vzali společnou půjčku. Musejí to spolu nějak vydržet, dokud si večer nejdou ulevit konáním hrdinských nebo mimořádně podlých skutků. Kdo by se odvážil tipovat, že se takhle "sejdou". V záplavě comicsů se tak rázem objevil stylový akční sitcom, který podle nadšených recenzí obratně přechází mezi oběma dějovými rovinami a umí včas vypíchnout ty správné kontrasty.

Dark Horse Comics na Raimiho nabídku kývnul bez sebemenšího zaváhání, ale není pravděpodobné, že by se právě on posadil za kameru. Po třetím Spider-Manovi se sice s pavoukomilem rozloučí a už v jeho případě měl jisté sklony k podobnému stylu (Spidey je jedním z těch comicsů, které se civilní stránce superhrdinů věnují hodně), ale ArchEnemies nejsou z materiálů, které by u jakéhokoliv studia vyprosily víc než 60-70 milionů dolarů rozpočtu. A to se ještě bude muset Raimi hodně snažit. Držíme mu palce, protože jakékoliv prolomení stereotypu je v tomhle žánru vítáno.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace