Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spasitelé z Jackass na vrcholu


ikona
Cival
animovanýashton kutcherbrian de palmadean devlinjackassjames francojet lijohnny knoxvillejon hederjude lawkevin costnersean pennsteve zaillianthe rocktržby
 

Tak jsme se konečně dočkali. Johnny Knoxville a jeho sebranka pošuků, kteří dokázali světu, že na lidské blbosti se dá slušně vydělat (zvlášť pokud se vydáte na samý kraj pudu sebezáchovy i dementních nápadů), vtrhli podruhé do kin s celovečerním formátem své show Jackass. Už za první víkend z téhle radosti vyplynulo 28 milionů dolarů, což dělá z Jackass: Number Two největší vypalovačku v amerických kinech od uvedení Ferrellových Talladega Nights. Doba je možná zvrácená a trh nevypočitatelný, ale stačí se podívat na nedávný úspěch taneční fašírky Let's Dance a nemusíme hned mluvit o kdovíjakém překvapení. Primitivní zábava pro teenagery jednoduše táhne: Má-li trochu osobitosti a šmrncu, tím spíš navazuje-li na úspěšného mladšího bratříčka (64 milionů jen v USA) i celou televizní sérii, nemůžeme jeho vyhlídky na celkových 75 milionů vnímat jako šokující položku na hollywoodské mapě. Nám Čechům nezbývá než doufat, že opakovaný úspěch nemotivuje k něčemu podobnému pachatele této zrůdnosti... :-)

Víkend byl prostý nečekaných úkazů i v nižších patrech TOP 10. Jet Li se svým Fearless vydělal přesně tolik, kolik ukládají pravidla jeho kariéry. Deset milionů dolarů přesně odpovídá výnosům při premiéře Utrženého ze řetězu, který byl sice na omak atraktivnější pro západní publikum, narozdíl od Fearless ale nevoněl jako poslední nářez ze staré dobré asijské školy wushu. Jetův komerční důchod Fearless přesto neodvrátí. Řada je proto nyní na režisérovi Myšáka Stuarta Littlea... Ale dost šibeničního humoru pro zasvěcené. Na místě je smutek, jelikož o víkendu proběhla poprava fešně vonícího popcornu, který ze svých letadélek rozhazovali Rytíři nebes. Kříženec Dne nezávislosti, Top Gun a Pearl Harboru z kulis první světové války „úspěšně“ završil svůj osud totálního propadáku, jenž Rytířům předepsalo už před týdnem nasazení do prachmizerných dvou tisícovek kin. Podceněná kampaň, bolavě kontrastující s šedesátimilionovým rozpočtem, vyústila v šest milionů dolarů... a po Annapolis další obrovsky neúspěšnou procházku Jamese Franca po válečné stezce.

Naopak slušnou práci dál odvádí Rockův Gridiron Gang (propad o 32%) i Everyone's Hero (minus 21%), jenž si pokouší do příjezdu Lovecké sezóny v příštím týdnu vyspravit pověst absolutního žebráka mezi animovanými zlatokopy. O fiasku už může jistě mluvit Brian De Palma se svým noirem The Black Dahlia, ještě drsnější slova však musí použít Steve Zaillian, který tak dlouho čekal s premiérou nové verze Všech králových mužů, až se dočkal naprosto zdrcujících kritik a strašidelných 3.8 milionu dolarů za první víkend. Vysát z patnácti stovek kin tak ušmudlaný obnos, to chce při účasti hvězd typu Penna, Lawa, Hopkinse nebo Kate Winslet opravdu hodně nešikovnosti. Zaillian to ovšem dokázal, což vrhá na tuto novinku příslovečné jiné světlo v maximálně zoufalém odstínu. Relativně silný trojblok pro příští víkend zformují vedle zmíněné Lovecké sezóny dvojice Kutcher – Costner (Záchranáři) a Heder – Thornton (School for Scoundrels). Snad se dobereme druhého podzimního hitu.

TOP 10 v plné verzi tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace