Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Remaková setrvačnost...


ikona
imf
my sassy girlremake
 

Týdny od absolutního průšvihu s Lake House bychom spočítali na prstech jedné ruky a přesto se Hollywood nezadržitelně chystá na další korejský remake. Už se to holt nedá zastavit... smlouvy jsou podepsány, storyboardy načrtnuty a v listopadu se začne točit další naprosto zbytečný film, nad kterým zřejmě americké publikum ohrne nos a pošle ho do propadliště dějin.

Mluvíme tu o My Sassy Girl. Kdysi jsem si vylil srdce, že roli v tomhle remaku přijala Elisha Cuthbert a dnes už známe i jejího partnera. Hlavního hrdinu filmu si zahraje Jesse Bradford. Lapáte v paměti a nemůžete ho najít? Nepomohu vám, hrál totiž jen v absolutně zapomenutých filmech, takže vám bude maximálně povědomý. Jinými slovy další nevýrazný mladík (je mu sedmadvacet). Příběh korejského originálu (který je mnohými považován za etalon asijských romantických komedií) je přesunut do New Yorku, kam přijíždí hlavní hrdina z venkova. Vyrůstal na Středozápadě a má pocit, že už si život nalinkoval do posledního detailu. Pak ale potká onu tajemnou dívku, která je nespoutaným živlem a donutí ho dělat věci, které nikdy předtím nezkusil. Jediný rozdíl mezi tímhle a remakem Sexbomby od vedle? Elisha nehraje pornohvězdu a zřejmě se nedočkáme ani žádných vtipných sidekicků. Dvakrát škoda.

Režíruje Yann Samuell. Tentokrát si pátrání v paměti opravdu odpusťte, já sám se nechytám. Producenti zkrátka dali na stůl pár milionů dolarů ve svých zlatých hodinkách a hrají s divákem pokerovou partii, doufajíc v to, že se štěstí přikloní na jejich stranu a Elisha v těsné džínovině uchvátí na plakátech dostatek heterosexuálních samců. Ještě že nehraju karty, asi bych prohrál. Svým způsobem ale prohrál i Yann Samuell, protože ať zkusí cokoliv, i kdyby se třeba na hlavu stavěl, vždycky mu podtrhne koberec pod nohama amerikanizovaný scénář. Lake House jasně dokázal, že podobně křehká romantická linie nemůže v americkém prostředí fungovat. Uspokojivě se to povedlo snad jen v případě japonského Shall We Dance?, ale tam se dalo opřít o kvalitní herce a tanec jako sjednocující prvek celého filmu. Tady není nic... při odstřelování filmů často vaříme z vody (ale děláme to, protože nás to baví), ale tady jsem si skoro jistý. Vsadil bych klidně svoje zlaté hodinky. Kdybych nějaké měl. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace