Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hororové remaky neustávají


ikona
imf
day of the deadgeorge romeroremakethe hills have eyes
 

A M. Night Shyamalan je z toho pěkně naštvanej a nadává na Hollywood horem spodem. Nejen že označil uplynulý rok za nejhorší, co se kvality filmů týče, štve ho i neustále zkracování prodlevy mezi uvedením filmu v kinech a na DVD. Sám ale tuhle mašinérii nezastaví a tak se do kin chystají další dva remaky slavných hororů.

Jeden už je doslova za rohem (březen 2006) a má ho na svědomí Alexandre Aja, jehož High Tension právě míří do našich kin. The Hills Have Eyes je remakem stejnojmenného snímku Wese Cravena z roku 1977 a pojednává o maloměstské rodince, která si vyjede na výlet a zabloudí v poušti, kde se dřív testovaly jaderné zbraně. Co tady asi tak může přežít? Šílení, divní a krvelační lidé jako Billy Drago nebo Michael Bailey Smith. Eh, vy neznáte Michaela? Budiž vám nápovědou, že hrál Thinga v nikdy nezveřejněné verzi Fantastické čtyřky (1994) a nepotřeboval make-up. :) Ten chlap je vážně hora. Na straně dobra se mimochodem objeví i Emilie De Ravin, známá tvář ze seriálu Lost (hraje Claire). Alexandre Aja si Cravenův scénář trochu přepsal, ale dušuje se, že úpravy jsou minimální. Uvidíme... původní film je jedním ze stavebních kamenů žánru a Wes ho natočil ještě před průlomovými Nočními můrami.

Co se dá ještě zremakovat? Třeba Day of the Dead? Ano, Romerovy filmy jsou remaky přímo posedlé a vsadím svoje boty, že do deseti let zkusí někdo natočit remake Land of the Dead. ;) A o co jde tady? Film z roku 1985 jste asi viděli, jinak byste tuhle bleskovku nedočetli až sem. Dějová kostra zůstává stejná i v remaku - parta vojáků a vědců je zašitá v bunkru, zatímco na povrchu řádí krvelační zombies. Dole se tak trochu pitvá, ale všichni už se nudí a tak s nadšením přivítají, když se těm hloupým zombies povede dostat dovnitř (hlad prudce zvyšuje inteligenci). Remake bude točit stará vojna Steve Miner, člověk který oživil Jasona Voorheese (Pátek třináctého dvojka), skorozabil Michaela Myerse (Halloween: H20) a momentálně se v dalším hororu The After Killer pokouší zlikvidovat Haylie Duff (ó jak mu fandím).

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace