Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Evangelion chystá reparát


ikona
imf
nge
 

O anime se na MovieZone nezmiňujeme zas tak často, ale imfovi občas upadne od úst zkratka NGE. Neon Genesis Evangelion. Anime která by se dala označit snad až za božskou. To má hned dva důvody. Jednak je v ní neuvěřitelné množství odkazů na katolické náboženství a pak je především slavná díky tomu, jak pomotala většině fanoušků hlavy. Autoři z Gainaxu by to chtěli po víc než deseti letech napravit.

Mnozí seriál považují za přeceňovaný, kvůli jeho falešné složitosti, ale každý by si asi měl udělat názor sám. Podle mě nejde jen o teenagerské blbnutí s přerostlými roboty, prokládané výcucem z biblických podobenství. I kdyby si scenáristi nakrásno všechno vymysleli za chodu, moc pěkně se na to kouká a ještě lépe se o tom přemýšlí. A to platí i o posledním díle seriálu, který svou surreálností překonal všechny myslitelné hranice. Autoři pak museli po skončení seriálu natočit ještě dva filmy. Jeden byl koláží posledních dvou dílů s připojenými "vysvětlivkami", ten druhý pak symbolicky zakončil celou mytologii. Teď se však zdá, že ještě nebylo řečeno všechno.

Gainax totiž oznámil hned čtyři anime filmy. Cílem je převést původní seriál do nového kabátku, s mnohem větším podílem počítačové 3D animace, a udělat fanouškům konečně v hlavách jasno. První tři filmy budou "remakem" původní série, ten čtvrtý pak nabídne nové úhly pohledu a nějaké to rozřešení. Happyend ale v žádném případě nečekejte.

Nevím, jestli z toho mám mít radost. Určitě je to lepší řešení, než výroba hrané verze, o kterou se kdysi zajímal Hollywood (dokonce sám Roland Emmerich), ale donekonečna ten seriál "opravovat" asi také není úplně košér, zvlášť pokud si řada fandů myslí, že je bez chybičky a tak nějak ho pochopila po svém. To byla základní svoboda, kterou Evangelion nabízel. Stovky různých významů, mezi kterými jste si mohli vybrat ten svůj. Snad ho o tuhle vlastnost nové filmy nepřipraví.

Koho mrzí, že jsem se nerozepsal o ději a neví, co si má pod NGE představit, tomu doporučuji tenhle trailer. NGE se totiž dějově popsat nedá. Každý kdo to zkusí, dřív nebo později narazí. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace