Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Věc... dopředu nebo dozadu?


ikona
imf
kurt russellthe thing
 

Je to přesně to, co si myslíte, že to je. Znovu narůstající popularita Kurta Russella zažehla plamínek naděje pro všechny fanoušky Carpenterova kultovního hororu Věc. Producenti momentálně řeší, zda se vydat kupředu a natočit sequelu, nebo raději zjistit, co se stalo těm zpropadeným Švédům a zavést nás na úplný začátek. Pokud mám mít alespoň poradní hlas, jednoznačně zvedám ruku pro Švédy a zjištění toho, odkud se ten mimozemský šmejd vlastně vzal.

Existuje pro to ještě jeden, mnohem prozaičtější důvod. V roce 2002 totiž vznikla jedna z nejlepších počítačových her na motivy filmu, která je zároveň jakýmsi pokračováním Věci. Její hrdina kapitán Blake je ze stejného rodu ostrých chlapců jako původní průzkumník MacReady (Kurt Russell) a snaží se celé záhadě přijít na kloub. Pokud vám tenhle titul (jmenuje se The Thing, stejně jako film) uniknul a jste fanoušci do původního tématu, rozhodně byste měli tuhle díru ve znalostech napravit.

Je poměrně nepravděpodobné, že by autoři bazírovali na scénáři hry, která navíc vznikla po deseti letech marného přemlouvání různých tvůrců v Hollywoodu. Na sequelu si vylámal zuby např. George Clooney (chtěl zadaptovat knižní předlohu do podoby televizního filmu, který by se odehrávala po událostech v Carpenterově snímku) a od televizního zpracování cuknul i Frank Darabont, který měl natočit minisérii pro americký televizní kanál Sci-Fi. Proto je prequel jedinou spolehlivou cestou a zároveň nabízí i lákavé zkoumání původního viru, který vše způsobil.

Na tomto místě se obvykle oháním zapáleným křížem a protestuji proti prznění klasiky, ale film se dostal pod křídla lidí, co jsou zodpovědní za Slither nebo remake Úsvitu mrtvých. Nemohu říct, že mě to přímo naplňuje jistotou, ale podobná skvadra si určitě zaslouží svojí šanci a trochu důvěry. Jsou to fandové a dá se předpokládat, že na původním filmu doslova vyrůstali. Tak holt počkáme... a uvidíme. Přesně jako MacReady v posledním záběru.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace