Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mumie se vrací... znovu.


ikona
imf
brendan fraserthe mummy
 

Ale nebude to zřejmě návrat hodný oslavy. V Universalu nevědí co roupama a tak vymysleli třetí Mumii bez Stephena Sommerse. Natáčet by se mělo už začátkem příštího roku a na scénáři se zřejmě dost ušetří, protože producenti mluví o "reimaginaci" celé série. Spíš než sequelu se tak dočkáme nějakého nového pohledu na dobrodružství Ricka O'Connella. Do hlavní role se sice opět upsal Brendan Fraser, ale mě je z celého nápadu hrozně smutno.

Jakkoliv Sommerse považuji jen za kvalitního řemeslníka, s první Mumií udeřil hřebíček na hlavičku a nabídnul vynikající komediální akčňák v duchu Indiana Jonese. Se super hrdinou, skvělými triky a velkým potenciálem, který byl celkem rozumně zředěn v sequelu (zbytek redakce souhlasit nebude, ale i druhá Mumie se mi celkem líbila). Možná Stephena tehdy osvítil Duch Svatý nebo měl prostě štěstí, ale zkrátka se zadařilo. Proč to teď kazit nějakou zoufalou reimaginací? Copak v trezorech nemají dost hloupějších nápadů?

Mohli bychom naivně doufat, že se jedná o kachnu, kterou ve volném čase vyplodil Frazerův agent, jenže film má přiklepnutý už i zbytek štábu. Scénář sepíše smallvillácká dvojka Alfred Gough/Miles Millar a režie byla nabídnuta Joe Johnstonovi (Jurský park 3, Hidalgo), což je pro změnu rutinér v tom horším slova smyslu. Co se týče zbytku osazenstva, je velmi nepravděpodobné, že by se vrátila Rachel Weisz jako Evelyn, což projekt kompletně posílá pod hladinu i těch nejmenších očekávání. Ani Arnold Vosloo nebo Oded Fehr se nevyjádřili, každopádně oběma by určitě nějaký ten hollywoodský flák bodnul.

Co nás čeká dál? Reimaginace Matrixu nebo Gladiátora? Začalo se v Hollywoodu panikařit, když už se přistupuje k podobně sebevražedným taktikám? Opravdu depresivní...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace