Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

John Woo se rozhoupal!


ikona
imf
chow yun-fatjohn woored cliff
 

A naštěstí nejen na křesle. Všichni víme, kolik projektů měl mistr krvavého baletu rozpracovaných, ale teď se naštěstí jednomu upsal definitivně. A jde hned o ten největší - The Battle of Red Cliff.

Legendární bitvy, která tehdy pořádně zamíchala mocenskými kartami, se zúčastnilo asi milion vojáků a John Woo to hodlá všechno zachytit na kameru. :) Už v březnu by mu v tom mělo asistovat hned šest oddělených štábů a pravděpodobně i půlka čínské lidové armády. Film přirozeně bude i o tom, co velké bitvě předcházelo a nebude tu nouze o důležité postavy. Do hlavních rolí Woo obsadil svého oblíbence Chow Yun-Fata (setkání po letech a další Fatova historická role v krátké době), Tony Leung Chiu-Waie, Kena Watanabeho a tchajwanskou herečku a modelku Lin Chi-Ling. To už je pěkná směska. Zatím můžeme jen hádat, jak si herci rozhodí role. Film se totiž odehrává těsně před zánikem dynastie Han, kdy měla Čína hned tři vládce. A to se přirozeně muselo nějak pořešit, nejlépe pomocí mečů.

Scénář k filmu sepsal Wang Hui-Ling (Tygr a Drak) a Woo počítá s rozpočtem 50 milionů dolarů. To je i na čínské poměry slušná suma, Yimouovy filmy např. stály 35-40 milionů, a Wooovi také trvalo pěkných pár let, než si jí vydupal. Nakonec zaplatí 70 procent skrz svojí produkční společnost Lion Rock a zbytek dodají čínští sponzoři. Red Cliff je naplánován na rok 2008 a podle slov některých čínských státníků je to druhá nejdůležitější věc, hned po olympijských hrách v Pekingu. V provincii Heibei se pilně pracuje na stavbě obrovských kulis a řekl bych, že nás čeká do budoucna pravidelný přísun informací.

Pro ostatní to znamená jednoduchou matematiku: Zapomeňte na to, že Woo režíroval The Red Circle (remake francouzského thrilleru), He-Mana (adaptace ultimátního comicsu) nebo Rainbow Six (adaptace počítačové hry) nebo snad pomýšlel na oživení Men of Destiny (kdysi plánovaný western s Cagem a Fatem). Osobně mám radost, že alespoň něco točí, ale zároveň cítím buď návrat na trůn nebo definitivní konec jedné legendy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace