Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jason je srdcař...


ikona
imf
crankjason statham
 

Máme rádi Jasona Stathama. Kocour a já ho zbožňujeme, Cival ho uznává a Shushika minimálně toleruje. :) Z šikovného gangstera v Ritchieho filmech se vyklubal nekompromisní akční hrdina, který si v posledních letech velmi rychle klestí cestu k vrcholu. Podle některých už tam je. Původně profík ve skocích do vody, aktuálně herec, který to ve svém posledním filmu nandá Jetovi. Slušný kariérní postup. Na Rogue si ale ještě chvilku počkáme. Dnes jde do kin akční drama Crank, které vypadá jako by ho točil Tony Scott na cracku, ale... hraje v něm Jason a to sice zabijáka, kterému v žilách proudí zákeřný jed. Aby zpomalil jeho postup, musí si neustále zvyšovat hladinu adrenalinu v krvi. Něco tak neuvěřitelně hloupého a zároveň neodolatelného jsem už dlouho neslyšel. A Jason si navíc udělal chvilku času a v rámci rozhovoru se serverem Joblo.com vypustil do světa pár zajímavých informací. S dovolením jsme si ty nejlepší kousky vypůjčili. Po tomhle rozhovoru začnou mít Jasona rádi i ti největší suchaři. (obsahuje mírné spoilery (žádné zvraty, ale dozvíte se o spoustě scén)

Prý jste poslal do nemocnice jednoho z kaskadérů a nakonec z toho bylo pět stehů...

To nebyla tak úplně moje chyba, ale klidně se k tomu přiznám. Natáčeli jsme rvačku na helikoptéře, která byla samozřejmě několik metrů nad zemí. Muselo to vypadat realisticky a tak jsme se možná nechali trochu unést. Chudák José (Pablo Cantillo) se natáhnul pro úder a při reakci křísnul hlavou do boku helikoptéry.

Já myslel spíš tu scénu s telefonní budkou.

Jo tohle. No jistě. Sakra... já se k tomu chtěl dostat. Tak jinak... ale ten kluk vlastně ani neměl žádné stehy, co si tak pamatuju. Jenom trochu otřes mozku. Zmátořil se ještě v sanitce. Naštěstí máme vynikající kaskadéry.

Opravdu jste v jedné scéně vypil patnáct plechovek Red Bullu?

Tenhle film byl občas noční můra, zvlášť když jsem tu "dávku" musel zajíst čokoládou a jedním balením tic taců. Ale nechtěl jsem pít nějakou obarvenou vodu, ono by to mohlo být poznat. A já chtěl vědět jaké to je. Nakonec mi to dovolili. Ta scéna se odehrává v mrazáku, kde to do sebe naházím, abych se udržel ve střehu. Po pátém nebo šestém Red Bullu už jsem vážně trpěl. Doma to nezkoušejte, má to vážně silné účinky.

Nedělalo vám problém pobíhat v tom nemocničním županu?

Ani ne. Můj otec je skot, takže jsme na volné oblečení zvyklí. :) Navíc v tom filmu dělám šílenější věci, jako třeba soulož s mojí přítelkyní na veřejnosti, hned vedle trafiky.

Povězte nám o tom něco...

Nebyla to sranda, kdybych teď vyskočil na stůl a spustil si kalhoty, asi bych se cítil stejně trapně jako tenkrát na place. Stojíte tam s vystrčeným zadkem a koukají na vás stovky lidí. Snažil jsem se to seriózně uhrát jako spontánní soulož a řešil jsem to s jedním z režisérů, ale nakonec z toho stejně byla sranda. Hrdina zkrátka umírá a pro navýšení srdečního tepu by udělal cokoliv. A tohle je ta poslední věc, která by kohokoliv napadla. Jemu ale už došly všechny ostatní nápady a tak popadne přítelkyni a jdou na to. Nemůžete přemýšlet nad tím, jestli by se to vážně stalo.

Ty automobilové honičky ve filmu jste absolvoval osobně?

Jasně. Měli jsme vynikajícího šéfa kaskadérů a taky pár užitečných udělátek, které nám usnadnily práci. A já jsem náhodou za volantem docela dobrej. Něco jsem se najezdil a tak mi to nedělá problémy. Zvládám v podstatě všechno, od manuálního řazení přes smyky apod.

Je to i díky výcviku, který jste absolvoval kvůli Kurýrovi?

Určitě to pomohlo. Jestli tu máte auto, tak mi půjčte klíčky. Půjdeme pak oholit nějaký ten asfalt.

Když se věnujete i náročným kaskadérským kouskům, existuje vůbec ještě něco, čeho se bojíte?

Jasně, jmenuje se to decelerátor. To pro mě bylo docela dobrodružství, protože jsem nevěděl, co se bude dít. Je to celé ovládané automaticky, takže se na to nemáte jak připravit. Nedělají mi problém ostatní kaskadérské kousky, ve kterých hraje hlavní roli lidský faktor. Když mám někam skočit nebo uhnout ráně, tak jsem vždycky závislý jenom na sobě a není tak těžké získat důvěru ve vlastní schopnosti. Tohle je ale chladný stroj a tak jsem byl trochu nesvůj.

Decelátor - Herec/kaskadér je zavěšen na laně, které se odvíjí od speciálního kuželu, což zajišťuje zpomalení pádu za účelem větší efektnosti. Záběr se většinou točí přímo shora a stejná technika byla použita např. v Tělo na tělo

Proto jsem se radši miliónkrát zeptal a nechal všechno překontrolovat, abych nakonec neskončil v kaluži krve. Člověk je trochu nervózní, když se má při takové scéně svěřit do rukou stroje, nad kterým nemá žádnou kontrolu.

Co děláte ve volném čase, když zrovna netočíte?

Aranžuji květiny, stříhám pudly a vyšívám. Občas si přivydělávám v salónu krásy.

A co děláte doopravdy?

Hodně sportuju. Hlavně se rád potápím, to je moje vášeň. A rád chodím na koncerty, protože mám spoustu oblíbených kapel. Můj manažer a blízký přítel mě ale nenechá dělat moc nebezpečných věcí.

Třeba závodění?

To mi právě zakázali. Prý mě budou potřebovat vcelku pro další filmy. Dostávám občas nabídky na nějaké to závodění s celebritami, ale ty auta ze sebe nevytáhnou ani 160 km/h. To je slabota, se svým vlastním autem jezdím rychleji. Tedy doma... v Anglii. Ale kdyby chtěl někdo opravdu závodit, možná bych se nechal ukecat.

Jak to vypadá s dalším Kurýrem a Brazilian Jobem?

Dělá se na scénářích. Co se týče Brazilian Job, tam je to ve stádiu finiše. Celý štáb je dobrá parta a už se nám povedlo natočit jeden fajn film. Všichni by určitě rádi vyrobili další, ale kdy to přesně bude, to zatím nikdo neví.

A co spolupráce s Guyem Ritchiem?

Rozhodně jsem pro. Jsme velcí kamarádi a dokonce spolu i spárujeme. Dělám hodně Jiu-Jitsu a Guyovi už jsem nadělal pěkných pár modřin. Určitě to napište, on si to moc rád přečte.

Uměl by ubránit sám sebe?

Je docela dobrý. Vlastně docela dost... dělal patnáct let karate a teď ho hodně baví právě brazilské Jiu-Jitsu. Jenže já jsem prostě lepší. O tolik lepší, že to ani nejde popsat.

A na závěr otázka: Proč myslíte, že jsou fanoušci tak rozhořčeni výběrem Daniela Craiga do role nového Bonda?

Čert ví. Možná tajně doufali, že si tu roli pro sebe urvu já.

Chtěl byste?

Já nevím. A hlavně se mě nikdy nezeptali, sr*či. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace