Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

České podzimní TV menu


ikona
imf
seriáltelevize
 

Když jsem předevčírem viděl smrtící kombo - nové klipy Fergie, Jessicy Simpson a Brooke Hogan (dcera Hulka Hogana) - bylo mi jasné, že větší rána přijít nemůže. Jenže pak jsem se zamyslel nad tím, co na podzim chystají naše televize. Výsledek? Zahoďte koncesionářské přihlášky a přestěhujte se na Bora Bora. Bude vám tam líp.

Už nedávno mě šokovala aktivita TV Nova, která uvedla tzv. souhrnné díly svých seriálů Ulice a Ordinace v růžové zahradě. Přes prázdniny se totiž tyto seriály nevysílaly a věrným divačkám (co si budeme povídat) se mohly některé důležité informace vykouřit z hlavy. Takže se vyrobil sestřih toho nejdůležitějšího, s doprovodným komentářem. Vážně si někdo myslí, že běžná žena, schraňující ve své hlavě údaje o postavách a situacích pěti-šesti aktuálně běžících telenovel, by na nějaká fakta zapomněla? Kdopak nás tady tahá za nohu?

Podzimní menu na českých televizích se mimochodem už nebezpečně začíná podobat americkému modelu. Start mnoha nových seriálů a show, ať už zahraničních nebo vlastních a jejich přesun na lukrativní prime time. Je přitom zajímavé, že TV Nova se do novinek příliš nehrne a bude víceméně jen oprašovat úspěšné dostihové koně - krom Ordinace a Ulice se vrátí i Pojišťovna štěstí, aktuálně se rozeběhla třetí série Superstar a vrátí se např. i Tele Tele. Jediným novým formátem tak zůstává "absolutní reality show" 112, která bude sledovat práci záchranářů, hasičů a policistů... u těch posledních záběrů se zřejmě hodně nasmějeme. Kdo chytá Reality TV (dnes už Reality Zone) a viděl někdy C.O.P.S., ten zhruba ví, co může očekávat.

Copak připravila konkurence? Česká televize docela překvapila zakoupením licence na Když hvězdy tančí (Dancing with the Stars), což je v Americe velmi úspěšný program, ve kterém se vždycky sejde parta tanečníků a celebrit a snaží se... tančit. Jako originální a zábavné. Rozhodně lepší "reality" než otravná Hodina pravdy, na úspěch u diváků bych ale příliš nesázel. Největším lákadlem oficiálně na ČT zůstávají chystané seriály a to především Poslední sezóna. Martinu Dejdarovi sice hokejistu, navrátivšího se ze Západu, nevěřím o nic víc než taťku s panděrem v Pánské jízdě, ale zvolené prostředí je dostatečně atraktivní, aby z toho šlo něco vydolovat. Druhým seriálem jsou Horákovi, což mi připadá jako snaha o mírně seriózněji pojaté Novákovi. Brrr... navíc když si vzpomenu na Ranč u Zelené Sedmy, naskakují mi pupínky. Tohle bude zřejmě jen pro otrlé. A ještě malý vzkaz dramaturgům ČT - je mi sice čtyřiadvacet a neměl bych na takové pořady vůbec koukat, ale populárně-naučný cyklus Věda je zábava je HROZNÝ. Ty děcka vypadají vykulenějc, než kdyby zrovna prošla pračkou a dabing je tak otřesný, že se z toho jednomu chce skočit z okna. Zreprízujte radši Populární mechaniku pro děti. To byl kvalitní pořad. Jistě uděláte radost nejen dětem. :)

Nejaktivnější je, co se týče novinek, TV Prima. Je to docela překvapení, ale třetí hráč na trhu už v minulosti předvedl zatraceně ostré lokty. Nejdřív velký úspěch s Vyvolenými, teď slušně rozjetý Bar a na obzoru je hodně ambiciózní Trosečník, do kterého se nalilo hodně peněz a Prima ho zjevně bude propagovat horem spodem. Uvidíme, jestli se český divák chytí. Poslední dobou to vypadá, že by Prima mohla v oblasti reality show přestřelit, ostatně naprosto debilní Vylomeniny jsou toho důkazem. Nechci ale přejít k házení hnoje, to by se nám do toho připletly vyměnitelné manželky a nájemné chůvy a už bychom se sprostých slov nedopočítali.

Co tedy krom nové sezóny Rodinných pout vypadá ještě zajímavě? :) Někoho možná zaujme/pobaví nový pořad Petra Novotného 5 proti 5 (preferoval bych spíš Všichni proti Novotnému), což je taková kombinace Riskuj a Nikdo není dokonalý, ve které soutěží pětičlenné rodiny. Vzhledem k tomu, že mám dva další sourozence, začínám se trochu bát. Asi bych měl zavolat matce... A co na závěr? Prima by mohla zabodovat seriálem Letiště, který podobně jako Poslední sezóna sází na atraktivní a neotřelé prostředí. Obsazení nic moc, ale armáda letušek a šéfstevardů nám to určitě vynahradí.

Možná si teď říkáte, že tenhle článek jste vážně neměli zapotřebí, ale až půjdete kolem televize a něco takového zahlédnete, ještě mi pak poděkujete. Budete totiž vědět na čem jste.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace