Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hadi daleko nedoletěli


ikona
imf
snakes on a planetržby
 

Mohlo to být považováno za největší marketingový komplot od dob Blair Witch Project. Samuel L. Jackson málem vybuchnul ze vší té aktivity a propagace, kterou tomuhle snímku věnoval. A přesto se výsledek nedostavil. Ne že by Hadi propadli úplně, ale nedokázali se dostat ani do čela Top 10 (i když výsledky jsou hodně těšné, takže uvidíme, jestli se ještě nebude dodatečně míchat pořadím). Kdo jim rozdupal jejich letadlo? Favorit minulého týdne, znovuvzkříšený komediální dělobuch Will Ferrell a jeho Talladega Nights. Na YouTube možná nenajdete tolik skečů s Ferrellem, kolik se tam potuluje nejrůznějších parodií a vychytávek s Hady v letadle, ale co naplat - i s menším počtem kin Ferrell předstihnul hláškujícího Jacksona a mohl se blýsknout rekordně nízkým poklesem oproti minulému víkendu (pouhých 36 procent).

O tom si mohou syčící plazové nechat zdát. Páteční skóre kolem šesti milionů ještě dávalo naději na dvacetimilionový víkend (pokud by se započítalo půldruhého milionu z půlnočních projekcí), ale v sobotu a v neděli začalo publikum odpadávat a Hadi se zastavili na skromných 13.85 milionech (Ferrell je trhnul o nějakých 300 tisíc). Těžko říct, jak moc velký je to průšvih, protože rozpočet snímku byl tajen snad ještě úzkostlivěji, než jeho kvality (neproběhly žádné novinářské projekce, tak trochu ve stylu Zdeňka Trošky... na Rotten Tomatoes však mají hadi solidních 63%). Jediným nezpochybnitelným faktem nakonec zůstává to, že Snakes on the Plane díru do světa neudělali. Zůstanou v našich vzpomínkách jako odvážný a neotřelý pokus o "trochu jiný" film a "trochu jiný", mírně partyzánský marketing. Vyšlo to napůl. Třeba to někdo za pár měsíců či let zkusí znovu.

Špička tohoto víkendu byla mimochodem vcelku vyrovnaná. Na třetí místo dorazil Oliver Stone s deseti miliony (ve druhém týdnu, celkem má 45 milionů a na 65 milionový rozpočet bude muset sahat hlavně v Evropě, kde ale podle všeho nebude mít World Trade Center nějaké velké ohlasy, naší kritickou recenzi jste už určitě četli), velmi urputně pronásledovaný teenagerskou komedii Accepted s Justinem Longem (rozdíl nějakých 700 tisíc, kdyby byl snímek distribuován do stejného počtu kin jako Hadi, myslím, že by se Long dostal na stříbrnou pozici). Na dalších místech už je to relativně nuda. Step Up (Let's Dance) poslušně kleslo, navzdory vyššímu počtu kin, ale má na kontě 40 milionů, což je při třetinovém rozpočtu určitě fajn. Do žebříčku se probojovalo drama Little Miss Sunshine se šesti miliony ze sedmi stovek kin. V tomhle ohledu je ale největším machrem v žebříčku The Ilussionist, který má průměr na jedno kino nějakých 18 tisíc dolarů (první Talladega má slabé čtyři tisíce). Díky kvalitním recenzím o něm zřejmě ještě uslyšíme.

Největším machrem obecně je samozřejmě druhé dobrodružství kapitána Jacka, které proplulo kolem bójky s nápisem 400 milionů a celosvětově (podle posledních údajů) už má 924 milionů, což z něj s přehledem dělá nejúspěšnější film roku. Sestry Duffovy se svým majstrštykem Material Girls asi nestačí valit oči. Víkend pro ně skončil pod pět milionů a tak se zřejmě vrátí k přeslazeným teen komediím a pěveckým pokusům. Už teď mě bolí uši.

Samuel L. Jackson každopádně neztratil nic ze své cool aury. Stačí se podívat na plakát k jeho dalšímu filmu Black Snake Moan, ve kterém vysvětluje Christině Ricci, jak vypadá skutečná láska. Kdo chce vědět, co je na druhé straně řetězu, ten ať klikne sem. Skutečně oscarové zboží. :)

Kompletní žebříček najdete zde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (36)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace