Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transformujte své dojmy!


ikona
imf
michael baytransformers
 

Jaký vztah máte k novému filmu Michaela Baye, který rozdrtí kina už za necelý rok? Můžete být totálně nevšímaví, může ve vás jiskřit dušička malého kluka, který si v dětství hrál s robůtky a autíčky a nebo můžete vystoupat až k nekritickému obdivu (zdravíme Michaela ;). Pokud ještě nejste rozhodnutí, kam svoje sympatie zařadit, možná vám pomůže dnešní novinka, která přináší řadu nových informací (i když pokud neujíždíte na Transformerech, budete z ní možná trochu zmatení).

Alex Kurtzman a Roberto Orci, dvojka mající na triku už Bayův Island nebo Abramsův M:I-3, se rozhodla z pozice scenáristů představit fanouškům jisté zákulisní informace o Transformers, počínaje seznamem hlavních plecháčů filmu:

Autoboti: Optimus Prime, Bumblebee, Jazz, Ratchet, Ironhide

Deceptions (maskáči): Megatron, Starscream, Brawl, Bonecrusher, Barracade, Skorpinok, Frenzy, Blackout

Jak jste možná poznali podle přezdívek, autoboti jsou ti hodní, kdežto Deceptions (maskují se za přirozenou součást prostředí, ať už je to příroda nebo město) budou chtít minimálně ovládnout planetu. Archetypy už byly naznačeny ve starších novinkách, máme tu přirozené vůdce, mladíky nadržené na první iontový výstřel i inteligentní boty. Lidé budou pro transformery jako mravenci a tak se bude boj odehrávat především mezi tunami kovošrotu. Hardcore fanoušci byli trochu zklamaní, že chybí jejich oblíbený Soundwave (tvůrci ho nakonec vyměnili za Frenzyho) a také z toho, že Bumblebee má v základu podobu nejnovějšího modelu Chevroletu Camaro. Tvůrci to oddůvodnili tím, že hledali vůz, který bude při proměně v robota vypadat nejlépe (=hledali jsme automobilku, která zaplatí nejvíc). Jak se může ze standardního Camara vyklubat dvanáctimetrová potvora s kulometem větším než linkový autobus? Čert ví.

Řeč přišla i na Michaela Baye a scenáristé na něj měli jen a jen slova chvály. Prý je z projektu velmi nadšený, není sice přímo fanouškem Transformerů, ale má hodně rád cokoliv na čtyřech kolech a ještě radši rozbíjí všechno, co je po ruce. Ne že by to z jeho dosavadních filmů nebylo dostatečně patrné. :)

Kurtzman a Orci dále ujistili fanoušky, že se budou věrně držet některých comicsových linií (především vztahů mezi jednotlivými boty) a zároveň si některé důležité ikony Transformers vesmíru nechávají do případného sequelu. Pokud by se prý zasekli s nějakou dějovou kličkou, budou to konzultovat s fanoušky na diskuzních fórech. Dokonce vyhlásili soutěž o nejlepší hlášku pro Optimus Prime, což je v podstatě kápo těch hodných šroťáků. Pokud se najde dostatečně úderná replika, pak zazní i ve filmu.

Zatím nic, co by vám vyrazilo dech, co? Tak se alespoň mrkněte na první nadživotní modely Transformerů. Alespoň uvidíte, kam letos tečou hollywoodské miliony. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace