Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars v HD? Počkáme si...


ikona
imf
blu-rayhd-dvdstar wars
 

Diváci americké kabelovky Cinemax však čekat nemusejí. Majitelé stanice uzavřeli s Lucasem exkluzivní smlouvu, která jim dovolí na podzim odvysílat všech šest epizod v 1080i. Pro původní trilogii to bude high definition premiéra a pro všechny fanoušky zcela jistě velkolepý zážitek. Na HD-DVD nebo Blu-Ray se ale zatím Síla nechystá. Lucas dost možná čeká, až se souboj formátů uklidní a hlavně až budou mít doma lidé potřebné přístroje. Všichni víme, jak dlouho otálel s vydáním Indyho a Star Wars na DVD a tak se dá očekávat, že světelné meče v HD naše polička jen tak nespatří. Mohli byste jí ale zásobovat jinými laskominami.

I když prodeje zatím váznou a titulů nevychází mnoho, roste HD-DVD trh den za dnem, následován pomalu se rozkoukávajícími Blu-Ray tituly. HD-DVD disky stojí od 20 do 30 dolarů a některá studia začala praktikovat užitečnou fintu, tzv. combo disky, kdy je na jedné straně klasická DVD verze a na té druhé pak HD-DVD. Svoje HD filmy tak můžete mít už teď a až si domů nastěhujete nový přehrávač, jednoduše budete placku zakládat opačnou stranou. Velmi chytrý tah, který si Blu-Ray nemůže dovolit (resp. může ale co se týče výrobních nákladů, stálo by to neporovnatelně víc).

Na HD-DVD jsou mimochodem už k mání tituly jako Italian Job, Ray, Unleashed, Four Brothers, Manchurian Candidate, Pitch Black, Sleepy Hollow, Bourne Supremacy, Perfect Storm, Lethal Weapon, Friday Night Lights nebo Enter the Dragon. V nejbližších dnech a týdnech se pak můžeme těšit třeba na Caddyshack, Backdraft, kompletní The Fast and the Furious, ale třeba taky Army of Darkness, Twelve Monkeys, The Thing a megakomplet všech tří Mission: Impossible.

Jak vidíte, release plán se nevyhýbá žádnému žánru a době vzniku, takže je z čeho vybírat. Modrá konkurence od Sony pro změnu nabízí Terminátory, Memento, Fifth Element, House of Flying Daggers, Crash, Lord of War, Saw nebo Training Day. Za rohem jsou pak takové pecky jako Silent Hill, Stargate, Rambo, Reseivor Dogs nebo Kung-fu Hustle. U obou formátů ale platí, že se vše rozjíždí jen velmi pomalu a většinou je naplánován release cca pěti titulů měsíčně, což zatím nemůže zákazníky uspokojit. Mnohem větší boom se očekává v předvánoční sezóně, kdy snad vyjdou i velké pecky, aby se podpořil prodej nových přehrávačů. Budete stát ve frontě? :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace