Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ošklivka Betty vládne!


ikona
imf
seriál
 

Neill Blomkamp teď v zámoří děsně škytá, protože na něj pořád myslím. Ale už ze mě slezlo to znechucení a dostavila se mírná letargie. Pochopil jsem, že na světě jsou mnohem horší věci než případně zpackaná adaptace Halo. Třeba remaky kolumbijských telenovel. Jeden z nich teď hodlá na podzimním televizním kolbišti nakopat zadek konkurenčním seriálům a já se skoro bojím, že se mu to povede. Mohla by Ošklivka Betty roznést na kopytech Jacka Bauera nebo Michaela Scofielda? Nedivil bych se ničemu, však si jistě vzpomínáte jaké šílenství zavládlo u nás, když Nova začala vysílat původní Ošklivku Betty, největší kult od dob maďarských langošů s česnekem a sýrem.

Stačí se podívat na fandovské stránky a nemusím vám nic vysvětlovat. Betty je ne zrovna půvabná dívka, která začne pracovat jako sekretářka ve frimě Ecomoda. Rychle se spřátelí s místními drbnami (zahrnujícími všechny možné archetypy od sexbomby až po prababičku), zamiluje se do pana Armanda, svého šéfa a postupem času (někdy ve stodvacátém díle) se promění z ošklivého kačátka v nádhernou dívku, vezmou se a mají spolu... Mno to vlastně nevím, protože navazující seriál Ecomoda jsem nikdy neviděl. Vlastně jsem neviděl ani tenhle. Ani minutu. A i kdyby, nic mi nedokážete. :)

Původní seriál je samozřejmě ve španělštině, což mu ale nezabránilo v rozšíření do desítek zemí světa, především tedy Evropy a Asie. Americkým televizím se seriál urputně vyhýbal (nepočítáme-li ilegální mexické kanály), což se nelíbilo Salmě Hayek, která měla radost, že Latinská Amerika zase jednou slaví úspěch. Proto nelitovala peněz a protlačila do výroby americký remake, ve kterém se mluví anglicky, ale VELMI pravděpodobně v něm bude hrát spousta latinskoamerických herců. Vážně si myslím, že ten dabing by byl levnější, ale Salma asi ví co dělá a ABC se bude modlit, aby někoho zajímala přeleštěná matka všech telenovel. Ale Ošklivka Betty je alespoň čas od času nechtěně vtipná a pořád ještě mnohem kvalitnější, než venkovské odrůdy jako Esmeralda nebo Luz María. To věčný pobíhání po statku, mlácení dobytka a krmení žita... ehm... teda obráceně... to byla vážně nuda. Nebo ten ruský import z poslední doby. Darmo mluvit. Tedy ne že bych to nějak sledoval.

První obětí Ošklivky Betty bude zřejmě nemocniční seriál Grey's Anatomy, vedle kterého bude na podzim nasazen. Chudáci chirurgové, Betty je umlátí jejich vlastními skalpely. To nebude příjemný pohled.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace