Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hellboy se stěhuje


ikona
imf
300guillermo del torohellboywatchmen
 

Je docela podivné, že se Hellboy 2 povaloval na hollywoodském chodníku tak dlouho. Po zneschopnění Revolution Studios, zodpovědných za první díl, se tak víceméně hotový scénář i s hvězdami (vázanými první smlouvou), ocitly ve vzduchoprázdnu a žádný distributor o ně neprojevoval zájem. Letos mírně ušlápnutý Universal si ale nakonec uvědomil, že lepší comicsový sequel, než drátem do oka. Del Toro momentálně slaví velké úspěchy s Pan's Labyrinth, ale díky rychlým krokům studia je teď jeho hlava koncentrovaná především na rudého démona - všechno ostatní musí jít stranou, jak španělské duchařské drama 3993, tak thriller Killing on Carnival Row a zjevně se Del Toro ani nebude angažovat na filmové adaptaci herní pecky Halo.

Jistě je to škoda, protože Del Toro vládne silným vizuálním stylem, který by si zasloužil rozpustil do víc projektů. Je o něm ale známo, že rád dělá věci pořádně. Hellboyovi obětoval několik let života, protože to byl jeho vysněný film. Teď spolu s autorem Mikem Mignolou cítí, že mají ještě divákům co sdělit. Hellboy 2: The Golden Army bude vyprávět o vzpouře všech nadpřirozených kreatur, které si usmyslely, že konečně ovládnou Zemi a zbaví jí toho hmyzu, co si říká lidé. Za touhle geniální myšlenkou bude zcela jistě nějaký nový záporák. Fandové comicsu možná vědí, my ostatní se necháme překvapit. Ve službách dobra se opět objeví Ron Perlman, Selma Blair a Doug Jones.

Del Toro momentálně pracuje na detailech a previzualizaci, aby se mohl v dubnu rozjet do Londýna a Budapešti, kde se bude natáčet. S premiérou Universal počítá v létě 2008, takže žádný spěch.

Velkého vizuálního nářezu v comicsovém žánru se ale dočkáme mnohem dřív. Po zhlédnutí teaseru na "300" (ve velmi obskurní kvalitě) si už jistě všichni poznačili datum 16. března 2007. Zack Snyder se zkamarádil s Frankem Millerem, použil jeho comics doslova jako storyboard a pokusil se přivést k životu comics o bitvě u Termopyl. Zatím to vypadá, že se mu to povedlo, ale film je teprve v postprodukci a s prvními nadšenými výkřiky bude třeba počkat až na pořádné upoutávky. Snyder se pak chystá na největší výzvu svého života, adaptaci comicsového fenoménu jménem Watchmen. Bez podpory Alana Moorea a s milionem jazyků, které mu budou našeptávat, že se podobná věc nedá zfilmovat. I Snyder v rozhovoru přiznal, že se občas vzbudí, koukne se do zrcadla a vidí tam sebe jako fanouška, který by proti natočení protestoval. Na druhou stranu moc dobře ví, jaký potenciál se ve Watchmen skrývá a rád by ho vydestiloval a provedl menší comicsovou revoluci, aby už konečně Hollywood přestal nahlížet na žánr jen jedním pohledem. Zní to slibně. Dokáže Snyder uspět tam, kde si Paul Greengrass nebo Terry Gilliam vylámali zuby?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace