Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čtyřky, které nikdo nechce...


ikona
imf
bruce willisdie hardrambosylvester stallone
 

Je to marné, můžeme se vztekat jak chceme, ale Die Hard 4.0 a Rambo IV jsou na cestě z rýsovacích prken do světa hollywoodsky pokřivené reality. Všechno je zařízeno, stačí podškrábnout pár smlouviček, sbalit nářadí a vyrazit na výlet. V případě Johna McClanea to bude starý dobrý New York, který je znásilňován hackerskou bandou, jenž hrozí zlikvidovat městský informační systém a zastavit tak např. dodávky teplé vody do bytů počestných obyvatel metropole. A taková studená sprcha, to je horší než atomová bomba. John se tak musí spojit s mladým hackerem (Justin Long) a dát chlapcům pěkně na zadek. Já jen doufám, že ti geekové mají nějaké bodyguardy, protože představa Willise, pobíhajícího po městě s notebookem, mě upřímně děsí. My chceme přestřelky a chceme tílko od krve, jako za starých dobrých časů, Johne. Je otázkou jestli se Len Wiseman vůbec bude chtít přiblížit eRku, ale Underworld: Evolution byl jistým pokrokem oproti slabé jedničce, takže musíme doufat v zázrak. Bruce Willis se rozhodnul a premiéra by podle všeho mohla být už příští rok, což naznačuje brzký start natáčení.

Sylvester Stallone se na stará kolena vydá mnohem dál, než usedlý Willis. Pěkných pár let přemýšlel nad uvěřitelnou zápletkou pro čtvrtého Ramba, až nakonec zavolal do časopisu Soldier of Fortune, což je tradiční ranní chleba pro všechny, kdo to se svým raketometem myslí vážně. Zeptal se jich, kde je momentálně na světě nejnebezpečněji. Experti ho poslali do Barmy, země ve které je AK-47 důležitější než láhev čisté a vychlazené vody. Rambo tu žije v ústraní a kšeftuje s ojetými tanky a zbraněmi (=předělává je na šrot a následně z nich stlouká nerezové houpací koně pro děti), ale když to kolem něj začne lítat a starý přítel ho požádá, aby někoho vypátral, dá dohromady své svědomí a partu mladých bojovníků, aby se vydal na svojí dost možná poslední misi. Scénář sepsal Art Monterastelli (Štvanec) spolu se Stallonem a největším problémem prý bylo najít Rambovi vhodnou nemesis (stačilo pozvat Tonyho Jaa, je z Thajska, což je hned vedle Barmy, a rozkonfiguroval by Slyovi kosti ještě rychleji než se to dařilo Jetovi ve Smrtonosné zbrani 4).

Režírovat bude s velkou pravděpodobností sám Stallone a my můžeme definitivně zamávat rozumnému přístupu, ve kterém by stařešina Rambo postupoval takticky džunglí a kosil své nepřátele ve stealth stylu. Tohle vypadá spíš na klasickou řezačku s mladíky, kteří se Johna budou ptát, proč má tak velký nůž a jestli si můžou vzít tu lámací světlici na památku, když ten masakr přežijí. Ale budu raději obezřetný, první trailer na nového Rockyho mě donutil k pokoře a tak dám Johnovi šanci a raději si nakoupím do zásoby pár pytlů na mrtvoly.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace