Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kurt Russell chytá druhý dech!


ikona
imf
grindgrindhousekurt russell
 

V posledních letech jsme se pomalu museli smířit s tím, že drsňácký polobůh Kurt Russell stárne do serióznějších rolí. Přelomem budiž Andersonův katastrofální Žoldák, kterého nezachránila ani Kurtova bujná kštice (i Tom Hanks by záviděl ;). Po něm už následovaly spíš menší role bez akčního potenciálu. Bylo by ale hříchem říct, že Russell vyšel z herecké formy. Dark Blue je povedený policejní thriller, který českými luhy a háji prosvištěl bez většího ohlasu, rolička otce-superhrdiny ve Sky High Kurtovi také sedla a jeho vrcholem z poslední doby v mých očích bezkonkurenčně zůstává trenér Herb Brooks z životopisného Hokejového zázraku, jednoho z nejméně doceněných sportovních filmů vůbec.

Přes tyto úspěchy však bylo jasné, že doby Snakea Plisskena jsou nenávratně pryč. Russellův osud pak ještě zpečetil vysokorozpočtový propadák Poseidon, ve kterém si zahrál "taťku". S lepšími tržbami mohl doufat v závan slávy, podobně jako Dennis Quiad v Day After Tomorrow, ale na Poseidon se bude vzpomínat zřejmě jen s posměchem.

Kurt má ale štěstí a podle posledních zpráv to vypadá, že by se mohl znovu dostat do sedla. Nejen že si na něj vzpomněl Dean Devlin při úvahách nad sequely k Hvězdné bráně, ale hodlá ho "oprášit" i Quentin Tarantino ve svém příspěvku do koláže jménem Grind House. Příběh nese jméno Death Proof a Kurt si v něm zahraje trochu šíleného kaskadéra jménem Mike. Mimo něj se před kamerou objeví i Rosario Dawson, Mary Elizabeth Winstead, Zoe Bell nebo Rose McGowan. To už je slušný harém, co říkáte?

Většina děje se ale podle prvních informací odehraje v autě, kterým Mike a jeho slečna (Zoe Bell) ujíždějí před pohromou, která se na ně valí. Flashbacky zřejmě budou nutností. Tarantino mimochodem naznačil, že diváci za svoje vstupné dostanou víc než jinde, Grind House nakonec nebude slepencem dvou šedesátiminutových historek. Když pomineme slíbené fiktivní trailery mezi oběma příběhy, režiséři též potvrdili, že nehodlají dodržet limit šedesáti minut. Robert už ho prý překročil, Tarantino se na to teprve chystá. Producenti budou mít určitě radost. :)

Začal jsem teď Grind House vyhlížet o něco optimističtěji. Robert snad dostane pod Tarantinovým "vedením" rozum a Tarantinovi by mohl tenhle návrat do starých kolejí také prospět. Navíc si Grind House už předem na nic moc nehraje, takže v případě holého průměru ani nebude koho mlátit po zádech. Svoje fanoušky už snímek dávno má, stačilo když jsem viděl záběry z tiskovky pořádané na Comic Conu, kde dav své miláčky skoro ušlapal. Nebo že by všichni pálili za Rose McGowan? S tou M4kou místo nohy bude určitě k sežrání.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace