Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nechá se Dakota znásilnit?


ikona
imf
dakota fanninghounddog
 

Tak o tom nepochybujte. Ostatně schválili jí to i rodiče. O čem to sakra mluvím? To byste chtěli vědět, co? :)

Kouzlo podobně skandálních nadpisů není ani tak v nenažranosti Hollywoodu jako v pochroumaných myslích některých jedinců. Ostatně když pojmenujete své dítě Dakota, je celkem jasné, že jste se v šedesátých letech trávili uvnitř kytičkovaných Volkswagenů až příliš času. Měli bychom ale přestat běhat kolem horké kaše a konečně celou záležitost uvést na pravou míru.

Jedná se o snímek Hounddog, který napsala a zrežírovala (natáčení je v plném proudu) Deborah Kampmeier, začínající autorka, jenž se doposud mohla chlubit jen svým debutem jménem Virgin. Ten je také dostatečně kontroverzní (mladá dívka zjistí, že je těhotná, aniž by si však pamatovala, že kdy měla sex... může za to bůh?), ale teď se autorka rozhodla tzv. šlápnout na plyn. Hounddog se odehrává na americkém Jihu, kde se na farmách zemědělci často nudili, a tak se tu postava Dakoty Fanning dočká ve svých dvanácti letech znásilnění a dalších nemilých věcí.

Za běžných okolností by podobná scéna vůbec nepřicházela v úvahu, protože mladé herecké hvězdě je teprve dvanáct let. Ale tady zakročil její agent s vidinou oscarového lesku a přesvědčil Dakotu i její rodiče, že tohle by mohl být sólokapr ze kterého se jen tak někdo nevzpamatuje. Nemá cenu teď lamentovat a psát petice, protože ona scéna už byla natočena a Dakota z ní evidentně psychicky vyvázla dobře a s klidem rozdává interview, ale i takový cynik jako já se musí podivit nad tím, čeho všeho jsou hvězdy, agenti a rodiče schopni tváří v tvář mlhavé vidině získání nějaké bezcenné plešaté sošky. Tohle gesto je navíc natolik prvoplánové, že být Akademikem, tak znásilněnou "dvanáctku" vůbec neberu v úvahu.

Sám za sebe navíc musím prohlásit, že herecký rozptyl Dakoty je jen o něco málo snesitelnější, než jednovýrazový Cameron Bright. Když jsem tu dívenku viděl vzlykat ve Válce světů na chvíli mi proběhlo hlavou, že by jí Tom Cruise mohl udusit polštářem. Jenže to by se v PG-13 filmu neslušelo.

Hounddog bude mít minimálně eRko a přímo křičí o trochu pozornosti. Rád mu jí tímhle článkem dopřeji, ale je to spíš z lítosti, nikoliv ze zájmu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace