Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

U Foxů fandí mladým


ikona
imf
28 weeks laterhills have eyesrevenge of the nerds
 

Hollywoodská studia hledají stále nové a nové formy, jak chytit za srdce konkrétní cílové skupiny diváků a kdo si myslíte, že utrácí nejvíc? Mladí lidé ve věku od 14 do 25 let, povětšinou označovaní kódovým názvem "teenageři". Právě pro nakrmení téhle sorty vzniká nová sekce 20th Century Fox nazvaná Fox Atomic (sledujte jak vypadá taková webová stránka pro mladé publikum ;). V souvislosti s oznámením o vzniku Foxové rovnou vyjmenovali pětici projektů, které hodlají vypustit do kin už v příštím roce. A nejsou to úplně nezajímavé filmy.

Zdaleka nejhůř zní asi horor Turistas, který to stihne k divákům ještě v prosinci 2006 a ve kterém se ze známějších tváří objeví snad jedině Melissa George (3:15 zemřeš, Alias). Děj se točí kolem skupinky turistů, kteří se po nehodě autobusu ocitnou uprostřed brazilské plážové metropole, naprosto bez podpory cestovní kanceláře. Je to tu fajn - pláže, písek a... šílení zabijáci. Nečekali jste snad, že si naše parta užije nerušenou dovolenou. Bude stříkat krev, praskat hlavy a nervy brazilských úředníků, jež mají na starosti turistický ruch, zřejmě poletí rovnou do kýblu. Režíruje John Stockwell (Into the Blue)

Hills Have Eyes byl jedním z nejpůsobivějších hororových remaků poslední doby a mohl za to především režijní rukopis Alexandra Ajy. Hills Have Eyes 2 bude sequelem a obětí krvelačných radioaktivních domorodců bude tentokrát vojenská posádka, která se při manévrech ztratí uprostřed pouště. Wes Craven opět drží ochrannou ruku, tentokrát však nad německým kontroverzním režisérem Martinem Weiszem. Pravděpodobnost že se podaří dvakrát vstoupit do stejné řeky je takřka nulová, ale snažme se být pozitivní. Spolu s filmem vyjde i comics Hills Have Eyes: The Beginning. Nedivil bych se, kdyby se časem dočkal zfilmování.

Dalším sequelem, který možná nemusel vzniknout je 28 Weeks Later, přímé pokračování zombie hororu Dannyho Boylea 28 dní poté. Ani tady se režisér ke svému dítku nevrátí, zůstane jen coby producent a dohled nad novým velitelem - Juanem Carlosem Fresnadillem (Intacto). Děj navazuje na jedničku zhruba půl roku po vypuknutí nákazy. Situace se ustálila a armáda znovu zalidňuje zničený Londýn. Nákaza však číhá na své nové oběti a hrozí, že se celý kolotoč rozjede nanovo. Časový úsek mezi oběma filmy vyplní další comics - 28 Days: Aftermath, který zřejmě také vysvětlí, proč se v novém filmu nedočkáme Cilliana Murphyho.

Co může být horší než zbytečné sequely? Zbytečné remaky! O remaku Šprtů už jsem psal tady, takže se omezím na prosté sdělení toho, že je zástupcem v té první Atomic pětce a režírovat je bude Kyle Newman (Fanboys) s mírnou asistencí od maníka jménem McG (Charlieho andílci), který zároveň produkuje.

A pátá záležitost? The Comebacks aneb další troška do mlýna sportovních komedií o úplných loserech, kteří to dotáhnou až na vítězství v poháru. A jde o americký fotbal. Dovedete si představit větší klišé? Těžko...

Jak vidíte, zatím to na velkou slávu nevypadá a celá záležitost s comicsy a internetovou spoluprácí se serverem StupidVideos.com, kam mohou fanoušci studia postovat svoje... ehm... stupidní videa a vyhrávat díky tomu rozličné ceny (třeba štěk v Pomstě šprtů), připomíná spíš křeč než předem promyšlenou obchodní strategii. Uvidíme jak se to vyvine. Dávám tomu rok, maximálně dva...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace