Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

U Disneyho se šetří


ikona
imf
blu-raydisney
 

Po obrovském úspěchu druhých Pirátů z Karibiku by mohli u Disneyho oslavovat sedm dní v kuse. Místo toho však předseda nejvyšší rady Dick Cook oznámil, že v následujících dnech Disney radikálně očeše svůj release plán na příští rok. Letos se totiž v Disneyho stájích urodilo i dost průšvihů (Divočina, Annapolis, Stay Alive) a tak bude teď skupina expertů sedět a dumat nad tím, které z chystaných titulů mají největší potenciál. Cílem je srazit počet projektů z 18 na 8, což je poměrně drastické řešení, které se dost možná dotkne hlavně Touchstone Pictures, která pod Disneyho hlavičkou distribuuje své projekty. Nebude si Disney spíš chránit svojí vlastní produkci? V Kalifornii asi bude pekelné horko i v dobře klimatizovaných prostorách téhle megakorporace. Rozhodně bych nechtěl být v kůži těch moudrých pánů, kteří budou muset rozhodnout o tom, že sequel k Můj auťák Brouk je z komerčního hlediska nadějnější než třetí Bambi.

Berme to však jako první reakci na podivuhodnou sezónu roku 2006, ve které si (snad krom Pirátů ;) nikdo nemohl být jistý ničím. Zachovají se ostatní studia stejně, nebo se budou změny dít neviditelnějším způsobem? Nechme se překvapit. Warneři teď řeší úplně jiný segment trhu a připravují se na release první Blu-Ray titulů.

Jeden by čekal, že průšvih s HD-DVD tituly je částečně způsoben mimořádně chudou nabídkou a že to tedy konkurenčnímu formátu dává jistou výhodu, která by mohla zvrátit síly. Ale kdepak! Buď jsou Warneři nepoučitelní nebo si prostě řekli "Podělali jsme to s HD-DVD, ale chceme podporovat oba formáty a proto to teď poděláme zrovna tak". Zčásti chápu, proč se do první várky titulů dávají slabší věci (přehrávače teď budou kupovat hlavně geekové), ale Good Night, and Good Luck, Training Day nebo Kiss Kiss Bang Bang? To si děláte srandu. HD-DVD alespoň nabízí Posledního samuraje. Kde je v téhle nabídce film, který by nás ohromil svojí HD kvalitou? Hmm? Ťuky ťuk na hlavu, pánové z Warnerů. Opět jste se vyznamenali.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace