Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackson a teleporty? Wow!


ikona
imf
doug limanjumpersamuel l. jackson
 

Samuel L. Jackson ví jak na sebe upoutat pozornost. Jako by nestačilo, že je živoucí legendou a esencí slova "cool", za což si vždycky vyslouží pozvání na nějakou MTV akci, kde ho miliony teenagerů pořád ještě bez servítků žerou a to mu prosím bude v prosinci 58 let! Kdo by nechtěl mít takhle cool taťku nebo dědečka? Jackson však musí na své image tvrdě pracovat. I proto vzal roli ve Snakes on a Plane, titulu který bez ohledu na své kvality už stihnul zkultovnět a jednou se o něm bude psát v čítankách vedle Blair Witch Projectu jako o typické ukázce agresivního marketingu. Přidejte k tomu ještě nepříliš vážně míněný dokument Farce of the Penguins, který se chce svézt na vlně úspěchu oscarového dokumentu o tučňácích a který Sam namluví (zřejmě nepříliš konvenčním způsobem ;) a je vám jasné, že navzdory artovým titulům jako Freedomland nebo Black Snake Moan bude popcornová hvězda Samuela L. Jacksona svítit pořád stejně jasně.

Malá pojistka ale nikdy neuškodí a proto se Jackson upsal knižní adaptaci Jumper. Ta se zabývá teleportováním, ale není to ta klasická nuda, kterou znáte z televizních seriálů. Davy Rice je teenager a jeho otec ho dost často mlátí. Jednoho dne všechno přesáhne únosnou mez a Davy se naštve, což v jeho případě znamená, že se svět kolem něj zatočí a on se ocitne stovky kilometrů daleko. Zkrátka se teleportuje. Svojí novou vlastnost se brzy naučí ovládat, ale nijak to nevyřeší jeho problémy, spíš naopak. Pokud chce žít na vlastní pěst, musí si obstarat bydlení, falešnou občanku a taky nějaké peníze. S teleportovací schopností lze urychlit řadu věcí, jiné se naopak začnou komplikovat, např. když Davy zjistí, že letadlo s jeho matkou (která ho kdysi opustila) přepadli teroristé. Pro Davyho samozřejmě není problém se do letadla dostat, nicméně teleportovací schopností vládne jenom on. Jak tuhle zapeklitou situaci vyřešit?

Hlavní hrdina se zkrátka v knize nenudí a to slibuje i vychytanou adaptaci. Jackson si podle všeho zahraje detektiva, kterému začne být Davy podezřelý. Pořád někde lítá a na mladíka jeho věku má až příliš luxusní bydlení a věčně naditou peněženku.

Zřejmě vás to teprve začalo trochu zajímat, ale bude vás to zajímat hodně, když vám prozradím, že natáčení je v plném proudu a velí mu sám Doug Liman (Pan a paní Smithovi). Premiéru můžeme očekávat už v příštím roce, na rozpočtu se nešetří a v hlavní roli uvidíme neznámého, leč talentovaného Brita Toma Sturridge.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace