Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další letní Titán padnul?


ikona
imf
superman returnstržby
 

Kde jsou ty časy, kdy byl padesátimilionový opening vstupenkou do síně slávy? Od čtvrtmiliardy drahého Supermana se zkrátka čekala trochu astronomičtější čísla, zvlášť poté co X-Men 3 s chutí olíznuli 100 milionovou hranici. Každý víkend ale nebývá posvícení a i když Warneři nalepili reklamy, trailery a esíčka kam se jen dalo, jejich riskantní krok zřejmě skončí v černých číslech až s příchodem DVD edice. Singerova Supermana tak čeká podobný osud jako Jacksonova King Konga. Oba filmy přitom mají společného mnohem víc a bylo by zbytečné zapírat, že jsme to netvrdili už dřív. :)

Podobné víkendové tržby (Superman měl 52 milionů dolarů, se svátečním Dnem nezávislosti a premiérou už ve středu se počítá s tím, že 5.7. už bude jeho bilance nad 100 miliony) jako v případě přerostlé opice a podobná snaha o návrat oldschoolové atmosféry a zaprášených hrdinů. Slyší na to vůbec americký divák nebo jsou solidní čísla jen výsledkem mediální masáže, která probíhala několik týdnů? Plánovaný sequel nových dobrodružství pana Pláštěnky je každopádně v ohrožení a Singerovi možná vyrašil na čele studený pot. Na druhou stranu si natočil film podle svých představ, za neuvěřitelné peníze a minimálně půlka diváků a recenzentů mu to "žere". Až následující dny a týdny však předvedou, jestli nebude nový Superman spíš kryptonitem pro další snaživce, kteří by si chtěli oprášit kus filmové historie. Ještě jeden podobně rozporuplný výsledek a nad tímhle lukrativním subžánrem se zavře voda.

Větším překvapením víkendu tak byla paradoxně druhá premiéra, adaptace úspěšné knížky pro velké i malé holky - The Devil Wears Prada - otvíral v necelých třech tisících kin a sáhnul si na solidních 27 milionů, což z něj při rozpočtu 42 milionů a absenci podobné látky na obzoru, dělá mimořádně horké zboží. Na třetí místo poslušně spadnul Adam Sandler s 50 procentním poklesem tržeb, přičemž na něj možná v dalších týdnech budou dorážet Pixarovská Auta, jež mají s gustem našlápnuto k 200 milionové metě. Solidně se drží i Nacho Libre (celkem už dvojnásobek rozpočtu, studio vědělo co dělá), naopak třetí Rychle a zběsile nebo Lake House odejdou do propadliště dějin s mimořádně slabými výsledky.

A jak jsou na tom letní hitovky v celosvětovém měřítku? M:I-3 má zatím 337 milionů, třetí X-Meni dolezli k 425 milionům a rekordmanem je zatím samozřejmě Šifra Mistra Leonarda, která už překonala hranici 700 milionů.

Už za pět dní vtrhne do kin snímek, u něhož o vysokých ambicích nikdo nepochybuje. Jestli zůstane za očekáváním i Jack Sparrow, budeme znova po kolena v depresi a Hollywood začne šetřit na cateringu a kvalitě červených koberců. A to by bylo zlé. :)

Kompletní žebříček najdete zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace