Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Terry Gilliam se nevzdává...


ikona
imf
good omensterry gilliam
 

U příležitosti slavnostní premiéry Tidelandu sice příliš nadšením nehýřil a vyjádřil politování nad úrovní současné hollywoodské kinematografie (naposledy ho prý zaujal Haggisův Crash), ale s novým projektem stejně bude muset jít škemrat do kasiček kalifornských producentů. Ke slovu se totiž opět dostává zatrolená adaptace Good Omens.

Gilliam už kolem této kultovní knížky, která vznikla díky spolupráci Terryho Pratchetta a Neila Gaimana, krouží hodně dlouho a možná by to vyšlo i na nějaké kulaté výročí. Není divu, že mu ta knížka nedá spát - příběh o blížící se apokalypse, který by mohlo znepříjemnit pár dávných omylů (Antikrist-kojenec dopravený do nesprávného domu a nesprávné rodiny) je plný osobitého humoru a originálních situací. Navíc se tu nepotvrdilo, že když se dva literární velikáni sejdou, začnou si navzájem krást stránky. Gaiman a Pratchett si zjevně padli do náruče a stvořili neuvěřitelnou fantasy, která se odehrává v naprosto normálním, současném světě, kde apokalypse, morbidním vtipům a dobře cíleným posměškům neunikne vůbec nikdo.

Gilliam už adaptaci téhle knížky vzdal, protože žónglování s právy a rozpočtem (apokalypsa nebude levná) ho doslova převálcovalo. Teď mu ale nezbývá nic jiného než oprášit staré téma a doufat, že mu bude osud nakloněn. Zmínil se o tom, že už během natáčení Tidelandu hledal nějaký podobně zajímavý a malý projekt, ale nikde nic. Proto se vrátil ke Good Omens, což je podle něj jedna z mála látek, kterého i v pokročilém věku dovedou inspirovat.

Bylo by fajn tuhle knížku převést na plátno a Terry na to rozhodně má, ale... všichni víme s jakými překážkami se vždy při natáčení potýká. O Donu Quijotovi vzniknul celovečerní dokument, Bratři Grimmové to měli setsakra nahnuté. Co bude dál? A má to Terry na stará kolena (66) ještě zapotřebí?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace