Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

McConaughey má do čeho píchnout


ikona
imf
matthew mcconaughey
 

A to i přesto že se nedávno (tentokrát už oficiálně) rozešel s Penelope Cruz (pokud jste našli nějaký sprostý dvojsmysl, měli byste se nad sebou zamyslet ;). Svalnatý Texasan má totiž na dohled půl tuctu projektů a to ještě nepočítám dvojici novinek pod záštitou New Line Cinema. Workoholismus podobných rozměrů však jeho fanoušci jistě přivítají.

V čem tedy Matta uvidíme? První je na řadě sportovní snímek We Are Marshall, vyprávějící o tragédii vysokoškolského fotbalového týmu, se kterým se zřítí letadlo. Nový trenér university (McConaughey) však sezónu nevzdá a na památku padlých sestaví nový tým, se kterým chce vyhrát ligu. Jak myslíte, že to dopadne? V režii videoklipaře jménem McG (Charlieho andílci) to vypadá na standardní sportovně-dramatickou rychlokvašku, ostatně Matthew má na podobně průměrné filmy docela "štěstí". Stačí si vzpomenout na Lemru línou a když rozeberu jeho další projekty, také z toho nekouká megahit. Tím mohla být před rokem Sahara, která se mě osobně velmi líbila (a nejen kvůli Penelope Cruz a vynikajícímu soundtracku), ale v kinech neutržila potřebný obnos a většina recenzentů ji rozcupovala na kusy.

A tak se McConaughey musí spokojit s projekty jako Hammer Down (bývalý závodník v NASCAR sérii se chce vrátit zpátky za volant a rozhodne se sponzorovat svou kariéru neobvyklým způsobem, zúčastní se jako řidič jedné výnosné loupeže) nebo Arrested Development (jméno se jistě změní, tohle není adaptace kultovního seriálu, nýbrž nějaká thrillerová tutovka o tom, jak se Matthew vrací do akce, aby všem dokázal, že nepatří do starého železa (jde o funkci na střední škole, to jen kdyby se někdo divil ;)). Jediným skutečně zajímavým projektem tak zůstává režijní debut Dona Cheadlea, adaptace knížky Tishomingo Blues od Elmorea Leonarda (Jackie Brown).

Před touhle šancí ale zřejmě New Line Cinema zavelí a Matt se bude muset poprat s duchy svých bývalých přítelkyň, které ho jako sukničkáře začnou otravovat v předvečer svatby jeho mladšího bratra (ano, zní to absurdně) a pak si ho budete moci vychutnat jako bouchače, jenž nabízí lidem lákavou objížďku právního systému. Máte s někým nevyřízené účty a soudy jsou na něj krátké? Zaplaťte Mattovi 250 dolarů a on mu znepříjemní život mimořádně vynalézavým způsobem.

Zajímavé, divné i nadějné zápletky, ale žádná prvoplánová hitovka. V šestatřiceti má McConaughey ještě čas, ale ten kluk by si prostě zasloužil hitovku. Jinak bude plnit jen stránky bulváru (jeho život je dost divoký i mimo filmová plátna) a časem si na něj vzpomenete jen jako na kapitána ponorky v U-571 nebo "toho šílenýho kněze, co se zabouchnul do Jodie Foster".

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace