Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

JJ Abrams opět šokuje!


ikona
imf
j. j. abramsstar trek
 

Když jsem četl zprávy o tom, že se JJ Abrams živě zajímá o natáčení dalšího celovečerního Star Treku, nezmohl jsem se většinou na víc než hysterický smích. Můj názor na M:I-3 byl tehdy až nebezpečně extrémní (ostatně redakční kolegové mi dokonce zakazovali o Ethanu Huntovi mluvit ;) a když si přičtu ještě humorné kachny typu "Ben Affleck si zahraje Kirka", vážně se nedalo seriózně uvažovat o převedení podobných nápadů na stříbrné plátno.

Z malých kachniček ale často vyrůstají velké pravdy a JJ Abrams si prvním úspěšným kinozářezem získal důvěru producentů, což mu umožňuje rozvádět své nápady ohledně Star Treku dál a dál. Těžko říct kolik pravdy bylo na zprávách o Affleckovi, nyní se každopádně mluví o Mattu Damonovi přímo na postu mladého kapitána Kirka. Zbude na Afflecka pozice věčně klidného pana Spocka? Fanoušci Star Treku se tomu smějí už teď, já se budu smát až po dopsání téhle novinky. Jinak by se mi klepaly ruce a vy byste z toho nic neměli.

Pokud pominu, že Matt Damon je ten poslední humanoid v okolí, kterého bych do téhle role obsadil (William Shatner sice Abramsovi požehnal, ale Shatnerův výběr rolí v posledních letech ho jasně usvědčuje z toho, že je pod vlivem zakázaných psychotropních látek), bylo by lepší se zamyslet nad tím, co vlastně Abrams chystá. Jedenáctý Star Trek má být návratem ke kořenům a věnovat se začátkům Kirka a pana Spocka kdesi na vesmírné akademii, v dobách kdy se kontakty s mimozemskými civilizacemi teprve rozvíjely. Uff... má to vůbec smysl? Autoři stihli "dojebat" (když už to tak musí říct) jak seriály, tak celovečeráky a od roku 2002 byl fenomén Star Treku víceméně mrtvý. Star Trek: Nemesis byl dokonce takový průšvih, že u nás ani nešel do kin. Má vůbec ještě někdo o Star Trek zájem?

Ale jistě... trekkies jsou v jistém ohledu jako švábi... přežijí i neúspěch nukleárních měřítek. Problém je v tom, že většina (alespoň té hlasité, internetové komunity) volá po Star Treku s novou posádkou, tj. zahodit Picarda do starého železa a nakopnout třeba Deep Space Nine nebo Voyager. To jim ale Abrams splnit nehodlá. Přesně podle svého stylu se vrací na začátek, aby to pokud možno mohl celé překopat. Chcete vědět co se stane? Vlk se nenažere a po koze nezbudou ani rohy. A pak přijdu já a vy uslyšíte jen všemocné: Já vám to říkal. Jděte nafasovat papírové kapesníčky, za dva roky je možná budete potřebovat.

p.s. Matt Damon do toho nepůjde. Bože, vždyť málem vystudoval Harvard. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace