Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nacho vydělává rychle a zběsile


ikona
Cival
jack blacktržby
 

Snad poprvé od premiéry Letu číslo 93 šlo do tuhého. Čtyři premiéry střední váhy se vypravily dobývat americká kina, aniž by bylo předem rozhodnuto, která z kvartetu novinek stane nejvýše. Nakonec se projevila obliba Jacka Blacka, jenž si zahulákal Nachoooo, schroustal pár toastů, sbalil nějakou tu hispánskou jeptišku a nakonec oslavil ve wrestlingovém ringu triumf za 27 milionů dolarů. Ztřeštěnost jménem Nacho Libre, v níž se propojil komediální element ze Školy ro(c)ku s humoristikou made in Napoleon Dynamite, si přesto neužila blaženého pocitu ze slunění na pozlacené pozici v zámořské TOP desítce. Tam totiž dál tůrovaly motory Pixarácká Auta – ač poztrácela slušnou porci ze šedesáti milionů z předchozího týdne, pořád jim smělo přilétnout na konto fajnových 31 milionů zajišťujících první pozici víkendového žebříku.

Vůně benzínu a spálených pneumatik se ovšem neomezila jen na usměvavé animované postavičky. Na tokijskýh silnicích se už potřetí proháněly sexy káry ve stylu rychlém a zběsilém, což vyústilo ve 24 milionů za první tři dny promítání. Zatímco z prvního dílu vzešla aura Vina Diesela a 144 milionů, druhý si díky fenomenálnímu startu obstaral neméně silných 127. Už několik týdnů před premiérou se nahlas uvažovalo o upadajícím zájmu divácké obce, takže není velkým překvapením, že spekulace došly naplnění „jen“ za 24 milionů za víkend, které adrenalinové nastavení série dovedou k sumárním šedesáti milionům. Čtyřku čekejte maximálně na videu. Na stejný segment trhu dřív nebo později dorazí i třetí Garfield. Nejslavnější kočka comicsové historie si znovu naslinila chloupky a vyčistila mozkovnu, což však při nadvládě Aut a Za plotem zajímalo jen tolik dětí, kolik se vejde do sedmi milionů dolarů. Ne každou srágoru se zkrátka podaří udat a Garfield 2 proto zredukuje výnos prvního dílu (75 milionů) málem na čtvrtinu.

Malinkým zklamáním je probuzení romance Dům u jezera. Keanu Reeves a Sandra Bullock se muchlovali v jiných časových dimenzích podle remaku šikmookého hitu Il Mare, víc než třináct milionů si ale jejich polibky do začátků nevysloužily. Pod touhle bramborovou pozicí se uvelebil stále úspěšný Vaughnův Rozchod, až sedmí jsou už X-Meni a jejich Poslední vzdor, přičemž oba tituly bleskurychle vyklízejí pozice. Ještě drsnější ztráty potkaly Satana, jenž přichází kvůli třem šestkám v kalendáři – stylově se mu ale podařilo snížit tržby o 66,6%. Seznam nejúspěšnějších blockbusterů uzavírá Howardova Šifra a DreamWorksácké Za plotem, které pod tlakem dětské žánrové konkurence ztěžka lapá po dechu. Naopak za týden bude TOP tenu vévodit komedie Adama Sandlera Klik - život na dálkové ovládání, která zkusí skolit padesátimilionovou bariéru za klidného dohledu černošského akčňáku Waist Deep. A pak už si zalítá Superman. Bacha na něj.

TOP 10 v plné verzi tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace