Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Přežijeme (další) zombie?


ikona
imf
world war z
 

Venku je tak hnusně, že začínám uvažovat o nákupu silnějšího větráku, nový album Stevena Seagala zní ve sluchátkách o dost hůř než první počin (kap si dal reggae a hip hop vložky, Stevene? Strč si country za klobouk... my chceme tracky jako "War" ;) a zásoba lednáčků pomalu dochází. Neměl bych si ale příliš stěžovat, protože hrdinové nového fláku World War Z jsou na tom o poznání hůř. Jejich lednáčci reanimovali a snaží se jim sežrat mandle...

Ano, je to tak. Zombíci se vracejí s pravidelností berňáku a jsou stále při chuti. Snímek vychází z připravované knihy Maxe Brookse, který už má na svědomí kultovní čtení Zombie Survival Guide. V něm se Brooks pokusil popsat veškeré zaznamenané střety lidí a zombíků (od roku 60 000 před Kristem až po současnost) a vyzbrojit čtenáře užitečnými radami pro přežití. Brooks dělal dlouhá léta scenáristu pro Saturday Night Live, takže vám asi dochází, že to celé není míněno smrtelně vážně. Ba právě naopak.

V nové knize se Brooks zamýšlí nad tím, co se děje po takové celosvětové revoluci nemrtvých. Děj je posunut o deset let dopředu, takže uvidíme, co zbylo z nenakažených a také jak si nemrtví pobyt na "svojí" Zemi užívají. Co žerou, jak se baví, neštve je, že jsou v podstatě nesmrtelní? V Brooksově hlavě se podobné úvahy mění v zabavné čtení a tak není divu, že se na jeho knížku, která vyjde na podzim, už stojí pořádné fronty. Mezi vášnivé čtenáře patří i Brad Pitt a Leonardo DiCaprio, jež si to prostřednictvím svých produkčních firem rozdali o to, kdo tenhle paperback zadaptuje do filmu. Nakonec vyhrál Brad Pitt a jeho Plan B, ale Leonardo si určitě brzo najde nějakou jinou "hračku".

O tom jak rychle hodlá Brad Pitt práva na film zpeněžit se zatím nemluví, určitě se bude čekat na to, jak úspěšné budou prodeje předlohy. Nějaká zábavnější zombie vybíjená by ale nebyla na škodu. Úspěch Soumraku mrtvých ostatně mluví za vše.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace