Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo si počká, ten se dočká...


ikona
imf
battle royaleremake
 

Bohužel. Jak začít tuhle politováníhodnou zprávu... každý den na internetu nacházím filmové novinky, které mě potěší (třeba oficiální začátek výroby celovečerní 24), pobaví (neskutečně vyumělkovaný rozhovor s Johnem Moorem o Satan přichází) a pak jsou tu samozřejmě záležitosti, které vás donutí zakroutit hlavou, nebo v horších případech rovnou rozsekat na třísky nějaký ten nábytek. Chvilku jsem zamyšleně koukal na židli, ale nakonec to odnesla jen prázdná krabice džusu. Ptáte se za co? Čtyři slova. Americký remake Battle Royale.

Čekal jsem celých pět let, prakticky od zahájení vlny japonských hororových remaků, kdy to asi nějakého rozumbradu napadne. A pořád jsem sázel na to, že japonským Toei se daří až moc dobře na to, aby přijali několikamilionový úplatek a vydali tak kultovní snímek napospas americkým nenechavcům. Bohužel jsem se mýlil a práva koupili hoši v New Line Cinema (dokonce bych si troufnul odhadnout, že se tak stalo 6. 6. 2006 :). Ano, to je ta produkční společnost, která se dřív věnovala rozumným béčkům (Blade, Mortal Kombat), aby pak přešla na distribuci všeho možného od The New World až po The Hoot. Největší část jejich repertoáru však obstarávají levná béčka s prakticky neznámými herci a rozpočty tak tak lízajícími hranici 40 milionů dolarů.

Není důvodu si myslet, že Battle Royale do téhle kategorie nespadne. Velkého remaku v duchu Ringu by se možná dočkal u Foxů, Paramountu nebo Warnerů, ale New Line Cinema se s tím nemaže. Čtyřicet mladých komparsistů, do toho zamíchat šest seriálových hvězdiček, jednu průměrně drahou hvězdu na post učitele, pronajmout kus lesa za Vancouverem a když to půjde tak to uhrát na PG-13. Znechucený smajlík by se sem hodil asi nejlíp a můžeme snad jen doufat, že tohle bude jedna z licencí, která spokojeně uhnije v trezorech studia. U remaku Omena jsem říkal, že je to jedna z největších zbytečností, ale tak nějak tuším, že Battle Royale by ho mohl trumfnout.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace