Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #448 o Ready Player One a Stephenu Kingovi


ikona
Mr. Hlad
batmanready player onestar warsstephen kingvíkendový výplach
Co všechno jste neviděli v Ready Player One? Jak by mohl vypadat filmový Far Cry? Má Batman rád heavy metal? A znáte Stephena Kinga?  

Nejzásadnější výplach

Film týdne
Před pár dny vyšel pátý díl herní série Far Cry. V ní musíte zastavit šíleného vůdce sekty, které se povedlo ovládnout Montanu. Je to celkem divočina, můžete tam dělat bordel s kamionem s kulomety, lovit zvířata, létat nad krajinou, rybařit nebo kydlyt davy nepřátel. A vzhledem k tomu, že jde o celkem velký projekt, rozhodli se ho tvůrci podpořit i krátký filmem a seznamte se s bandou magorů z Eden‘s Gate. 

Kvíz týdne
I člověk, který naposledy četl Honzíkovu cestu, o Stephenu Kingovi minimálně slyšel. Jeho romány a povídky se pravidelně dostávají i do kin a televize, takže nikoho asi nepřekvapí, že tenhle nekorunovaný král hororu má celkem dost fanoušků. Pokud mezi ně taky patříte, tak by vám tenhle kvíz neměl dělat problém, ne? 

 

Odkazy týdne
Fandové knížky Ready Player One si možná trochu stěžují, že filmová verze nepracuje tolik s osmdesátkovou atmosférou a odkazy, ale pár jich tam přeci jenom je. Chuckyho a Železného obra jste si asi všimli, v tomhle videu ale zjistíte, že jich tam bylo mnohem víc

 

Závod týdne
Star Wars: Epizoda 1 – Skrytá hrozba je obecně považována za nejslabší z celé série, ale pár dobrých momentů tu určitě je. Finálová bitka s Darthem Maule nebo třeba závod na Tattooine. A právě ten si teď můžete postavit z Lega. A bude to celkem epické stavění

 

Hry týdne
A ještě jednou Ready Player One a odkazy, i když spíš ty knižní. Samotný autor předlohy Ernest Cline, který pracoval i na scénáři, vám představí všechny oldschoolové hry, které narval do své předlohy a vysvětlí vám, o čem byly a proč to jsou klasiky. Sakra, zahrál bych si Contra...

 

Muzika týdne
Ačkoliv nemá Batman žádné superschopnosti, díky svému plánování, přípravě a odhodlání dovede srovnat do latě i papírově mnohem mocnějšího Supermana. Bruce Wayne je zkrátka připravený na všechno, takže člověka vlastně ani moc nepřekvapí, že má vlastní metalovou kapelu. A že zní docela dobře. 

Remake týdne
Seriál Gargoyles z devadesátých let neznám, tehdy jsem asi čuměl spíš na Knight Ridera, A-Team a Vražedné pobřeží. Podle všeho ale pár fanoušků má a jedním z nich je i Carlos Ferrer, který se rozhodl složit mu poctu v hraném filmu

 

Dokument týdne
Kingdom Come: Deliverance se z dlouholetého otloukánka proměnilo v solidní herní triumf, který má daleko víc spokojených zákazníků než haterů. Že vám u téhle věty nerupla cévka? Super. V tom případě by vás mohl zajímat dokumentární Epilog, v němž se mapují poslední týdny před vydáním a Karel už ho dokonce stihnul zrecenzovat. Těch 50 minut je překvapivě zajímavých i zábavných a nejspíš se dozvíte spoustu věcí, které vás zajímaly. Dan Vávra a spol. totiž nežijí na Marsu a zvládají dobře reflektovat jak svoji práci, tak i herní scénu jako takovou.

 

Zloduch týdne
Donald Trump a jeho administrativa jsou něco, za co jsou nejspíš všichni nejen američtí komici vděční. Tolik munice pro svoje fóry neměli snad nikdy a teď se rozhodl věnovat mu svůj čas i Mike Myers. A pochopitelně jako jeho nejslavnější zloduch Dr. Evil, který tak trochu nečekal, že dostane v Bílém domě padáka

 

Duel týdne
V minulém Výplachu jsme řešili, jestli se víc těšíte na X-Men: Dark Phoenix nebo New Mutants. Nakonec to těsně vyhrála klasická série a Dark Phoenix. 

 

Dnes se podíváme na politickou satiru. V kinech je skvělá absurdní komedie Ztratili jsme Stalina, takže nám napište, jaká politická satira je podle vás nejlepší. Vynechme seriály a tudíž i Českou sodu s Blaníkem :). Názvy pište do předmětu, v textu se rozkecejte. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace