Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Březen 2018


ikona
KarelR
blu-rayctverecdvdpekne blbethe beatles: eight days a week - the touring yearsthor: ragnarokvrazda v orient expresu
Čekání na osmé Star Wars a Jumanji pokračuje. Co si zatím můžete pořídit s vědomím, že z toho za pár měsíců neuděláte podtácek? 

Největší prosincové hity dorazí na domácí trh až teď v dubnu. Březen tedy slíznul "to ostatní z konce roku", což je překvapivě rozmanitý žánrový mix. Mezi povedenými kousky najdete švédské drama, indie romanci, hudební dokument, comicsovou fantasy a retro detektivku. Nabídka je tedy víc než solidní a leccos rozhodně stojí za pořízení.

Čtverec
Vyšlo: 13. března 2018
Cena: 225 Kč (DVD)

Kdo z redakce viděl experimentální švédské drama o muzeu moderního umění? Správně, akorát Rimsy, jenž ale dostal "nepodbízivou a originální studii současné (nejen) švédské společnosti, která tematizuje obecně uznávané hodnoty, dnes pohříchu tolik vyprázdněné. Ruben Östlund svým výrazným stylem zkoumá na příkladu povrchního liberála možná až příliš pestré a neučesané spektrum dnešní doby, které však vnímavému divákovi poskytne hodně prostoru k přemýšlení." Hmmm... pro náročnější filmové nadšence tedy povinnost? (8/10)

Pěkně blbě
Vyšlo: 14. března 2018
Cena: 268 Kč (DVD)

Najít v kinech dobrou romantickou komedii je v posledních letech čím dál tím těžší. O to vděčnější bychom tak měli být za Pěkně blbě, skutečný příběh o tom, jak Kumail Nanjiani potkal (a sbalil) svoji manželku. Není zrovna obvyklé, aby si někdo zahrál ve filmu sám sebe. Nanjiani ale holt nechtěl riskovat, a výsledkem je chytrá a zábavná žánrovka, v níž překvapivě září hlavně Ray Romano a Holly Hunter jako rodiče Nanjianiho milé. (7/10)

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
Vyšlo: 21. března 2018
Cena: 268 Kč (DVD)

Zhruba rok po americké premiéře se k nám (bůh ví proč) dostal nový dokument o Beatles. Slavnou kapelu v něm pořádně rozebral Ron Howard, jenž se zaměřil na koncerty z let 1962-1966, a výsledek podle Rimsyho všichni potřebujeme vidět: "Skvělý dokument, který ocení nejen fanoušci Beatles, ale každý hudební nadšenec. Howard servíruje pečlivě poskládaný mix písniček a rozhovorů, starých i nových záběrů, faktických informací i pohledů do křehkých muzikantských duší. Sázka na jistotu!" Dvojnásobná škoda, že u nás nevyšlo i blůčko... (8/10)

Thor: Ragnarok
Vyšlo: 7. března 2018
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Nejzábavnější marvelovka, nebo zbytečně přepálená fantasy parodie, která (při)zabíjí spoustu osudových scén? Řada lidí se přiklání k tomu prvnímu, za mě jsme ale nafasovali to druhé. Ano, Ragnarok je moc fajn komedie, u níž potěší výrazný autorský otisk a bavící se obsazení. Zápletka však ke zvolenému stylu příliš nesedí a opravdu povedených fórů není dost na to, aby mohl třetí Thor zamířit mezi to nejlepší z marvelácké stáje. Prostě jsem od Waititiho čekal trochu víc. Na druhou stranu ale chápu, že tenhle styl leckomu sednul a rozhodně se nepřu o tom, že je Ragnarok jednoznačným a zaslouženým úspěchem. (7/10)

Vražda v Orient expresu
Vyšlo: 14. března 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray), 1 168 Kč (Blu-ray + zápisník Moleskin)

Detektivky dávno přesídlily do televize a v kinech se jedná o prakticky mrtvý žánr. O to víc tak musím ocenit novou Vraždu v Orient expresu, která z legendární předlohy udělala skvělou filmovou podívanou. Kenneth Branagh stvořil dalšího nosného Poirota a zapustil ho do skvostně nasnímaného retra, u něhož zamrzí jen slabší prostředek (tedy pokud víte, kam se směřuje). Jinak je výlet ve slavném vlaku plný výborných dialogů, neselhávajících herců a hlavně drobných změn, jež do starého příběhu vhánějí novou dávku emocí. Už teď se nemůžu dočkat Smrti na Nilu. Branagh totiž znovu dokázal, že je přehlíženou režijní hvězdou, která ještě může natočit spoustu parádních filmů. (8/10)

Dále v březnu vyšlo: 47 metrů, 8 hlav šílenství, Bajkeři, Bláznivá pětka, Hráči se smrtí, Liga spravedlnosti, Professor Marston & the Wonder Women, Roman J. Israel, Esq., Suburbicon: Temné předměstí, Šťastná hvězda, Všechno nejhorší, Zahradnictví: Nápadník

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace